Bujqësi

Dhjetë fermerë vitias perfituan fidane të dredhzës

Komuna e Vitisë respektivisht Drejtoria e Bujqësisë e kesaj komune, ka vazhduar traditën e ndihmës për fermeret e kësaj komune duke i ndihmuar në mynyra të ndryshme . Kështu edhe sot,Komuna e Vitise, në bashkëfinancim me projektin Agro nga USAID dhe organizatën IKC kanë shpërnadrë fidane të dredhzës për 10 fermer vitias dhe atë për nga 20 ari siperfaqe. Ditë me parë këta fermer u furnizuan nga komuna dhe Agro/USAID edhe me sistem të ujitjes pikë-pikë dhe foli të zeze për Mollqerim.

Në ceremoninë e dorëzimit të këtyre fidanëve të pranishëm ishin kryetari i komunës, Sokol Haliti, Drejtori për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Veton Ademi si dhe përfaqësues nga IKC-ja.Kryetari Haliti dhe Drejtori Ademi falënderuan Agro USAID-in dhe IKC-ne për bashëpunimin e mirë në interes të qytetarëve.Aziz Zuka

You Might Also Like