Zgjedhjet 2021

Ju prezantojmë Alban Hysenin, kandidat i VV-së për kryetar të Gjilanit

Alban Hyseni ka lindur më 23 tetor të vitit 1990 në Gjilan. E ka të përfunduar Fakultetin Juridik dhe mbanë titullin master në programin Juridik Penal.
Në vitin e katërt të studimeve ka filluar punën si tutor studentësh, për të vazhduar më pas si asistent në lëndët e fushës juridiko-penale përgjatë viteve 2013-2015.
Ka qenë i angazhuar edhe në pozitat e Zyrtarit për Marrëdhënie me Jashtë (2013-2014), Zyrtar i Cilësisë (2014-2016), pastaj edhe si Sekretar i Përgjithshëm i Kolegjit “ARBËRI” dhe Koordinator i UBT-së në Gjilan. Ai poashtu është pjesë e stafit akademik në kuadër të Fakultetit Juridik për lëndët e fushës Penale. Vazhdon të jetë i angazhuar me orar të kufizuar në Kolegjin UBT.
Alban Hyseni i është bashkuar Lëvizjes VETËVENDOSJE! në vitin 2010. Ka qenë anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes për dy mandate dhe aktualisht është koordinator i Qendrës së Lëvizjes në Gjilan.
Në zgjedhjet e vitit 2019 u zgjodh deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ku u angazhua në Komisionin Parlamentar për Legjislacion, Mandate, Imunitete, dhe Rregullore të Kuvendit, si dhe Mbikqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit.
Edhe në zgjedhjet e vitit 2021, u rizgjodh deputet i legjislaturës së tetë.

You Might Also Like