ARSIMI

Shkolla teknike pa hyrje të veten

Edhe për rastet emergjente, ndërhyrja e zjarrfikëseve po edhe furnizimi me lëndë djegëse për shkollën, është e pamundur të hyhet, thuhet në një komunikatë të degës së PDK-së në Gjilan.

Read More...

KRONIKË E ZEZË

Në aksident vdes 30- vjeçari

Si pasojë e lëndimeve të marra në aksident vozitësi i veturës “VW Bora”, ka ndërruar  jetë në vend të ngjarjes, gjersa bashkëudhëtari i tij me lëndime të rënda trupore është dërguar në spital.

Read More...

ARSIMI, Gjilan

Inaugurohet kampusi i shkollave të mesme

Pikërisht në ditën e fillimit të vitit të ri shkollor, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri me bashkëpunëtorë, ka bërë inaugurimin e fazës së parë të kampusit të shkollave të mesme.

Read More...

ARSIMI

Universiteti “Kadri Zeka” hap konkurs plotësues për studentë

Në afatin e dytë, konkursin plotësues të studimeve themelore – bachelor, Universiteti “KadriZeka” nëGjilan do të regjistrojë 779 studentë të rregullt.

Read More...

Gjilan

Pas mikut, tani e punësoi edhe kunatën

Dega e PDK-së në Gjilan ka akuzuar pushtetarët se po punësojnë të afërm të tyre.

Read More...

OPINION

Gazetari rus që shkruante për trimërinë e shqiptarëve

 Trimëria e shqiptarëve është e jashtëzakonshme, e papërshtashme fare me luftërat e sotme. Ata hidhen në sulm të befasishëm, pa i llogaritur pasojat. Por në rast të dështimit ikja e tyre merr po atë karakter të befasishëm dhe të paarsyeshëm.

Read More...

LAJME, Viti

Trekëndëshi kufitar me pak vendkalime

  Në Anamoravë me Serbinë funksionojnë dy vendkalime kufitare zyrtare, te “Dheu i Bardhë” dhe në Muçibabë, kurse me Maqedoninë lidhjet mungojnë.

Read More...

Libri

Njeriu që me pranga në duar ka shkruar histori dhe fjalorë

 

Në 16-vjetorin e vdekjes të atdhetarit të madh të kombit Raif Halim – Cërnica.

Read More...

Gjilan

Gjilani pati 67 persona me kontratë mbi vepër

Më 2015 pati 25 në shërbim civil, 37 në sektorin e arsimit dhe 5 në sektorin e Shëndetësisë.

Read More...

Jeta

Toka ime, buka ime…

Tefik Selimi

Read More...