Bujqësi

Sivjet u mbollën 3000 hektarë grurë

Ramiz Ramadani, drejtor për Bujqësi, ka thënë se këtë vit kanë qenë të mbjellë 3.000 hektarë me grurë, 100 me elb dhe 130 të tjerë me tërshërë. Rendimenti mesatar i grurit ka qenë rreth 4900 kilogramë për hektarë, që vlerësohet i kënaqshëm.

Sipas Ramadanit, me këtë sasi të grurit prej 14.676 tonësh, nevojat bazike për miell të banorëve të komunës plotësohen 77 për qind.

Bashkim Shala ka thënë se Komuna e Gjilanit ka ngelur prapa komunave tjera në ndarjen e subvencioneve për fermerë sikurse nuk janë shfrytëzuar të gjitha mundësitë për rritjen e rendimenteve të grurit.

Duke i dhënë përgjigje Shalës, drejtori i Bujqësisë, Ramiz Ramadani ka theksuar se ne jemi të parët në Kosovë me subvencione për bujq.

You Might Also Like