Libri

ARMIQTË E ATDHEUT

PENA E FLAKËS, 2020

Fadil HALIMI

ARMIQTË E ATDHEUT

Historia që e kujtojmë sot
nuk është lufta dhe vdekja
as rrëfimi i rrejshëm për heroin në bronz

Në lashtësi
të parët tanë
kanë pasur më shumë dashuri për ty
atdheu im i vrarë në dritë të hënës

Tregimi i nisur për luftën dhe vdekjen
është ngatërruar në gjymtyrë të gjarprit

Armiqtë e atdheut kanë gjak në shuplakë
dhe shkëlqim vrastar

___________

( Fotografia, nga Rozafë Shpuza )

You Might Also Like