OPINION

E po, ku jemi, o popull?!

E po, ku jemi, o popull?!

Read More...

LAJME

Nexhmedin Bunjaku, gjyqtari që shtatë herë u mor në polici

Përkundër këtyre arrestimeve ai asnjëherë nuk e kishte ndalë veprimtarinë, bile kur kishte marrë urdhër që të lajmërohet në polici, ai në vend të kësaj kishte shkuar në ndeshje ku ishte caktuar për të ndarë drejtësinë dhe sërish aty ishte arrestuar nga policia.

Read More...

Gjilan

Publikohet puna e ekzekutivit dhe legjislativit

Komuna e Gjilanit ka publikuar në versionin elektronik buletinin e radhës për gjashtëmujorin e radhës, i cili është mjaft voluminoz me 160 faqe.

Read More...

OPINION

Pse u ndalua së botuari revista arsimore e padagogjike “Shkëndija”?!

Shkëndija mbeti e vetmja gazetë informative në Kosovë, e cila e përcillte edhe “gjendjen” e arsimit shqip.

Read More...

Futboll

Pajaziti: Nuk shënuam – pësuam

Read More...

Futboll

Batatina: Fituam me lojë taktike

Read More...

Futboll

Gjilani fiton me përmbysje

Read More...

Ekonomi

Mikro-bizneset gjilanase përfitojnë grante

Komuna e Gjilanit, në bashkëfinancim me organizatën gjermane “Help” ka nënshkruar sot kontratat me 46 mikro-biznese, përfitues të granteve, të cilët janë kryesisht zejtarë të Gjilanit, në kuadër të projektit “Mbështetje stabilitetit socio-ekonomik përmes fuqizimit të mikro-bizneseve në Kosovë – Parandalimi i Migracionit dhe Stabilizimi”.

Read More...

ARSIMI

Viti shkollor nisi mbarë

Gjithçka po shkon sipas planit vjetor të punësm thotë ushtruesja e detyrës së drejtorit të  Drejtorisë së Arsimit, Shqipe Haziri

Read More...

KRONIKË E ZEZË

Arrest shtëpiak për drejtorin e “Eco Higjiena”

 

Gjykata Themelore në Gjilan ka vendosur masën e arrestit shtëpiak prej një muaji ndaj të pandehurit Senad  Rramaj. Sipas njw njoftimi nga gjykata, i akuzuari në cilësinë e drejtorit Ekzekutiv në ndërmarrjen “Eco Higjiena” në Gjilan, dyshohet se ka përpiluar dhe falsifikuar vendimin për formimin e komisionit për vlerësimin dhe shitjen e aseteve, të cilat asete janë shitur pa u vlerësuar dhe pa kurrfarë kriteri.

Ai dyshohet se ka kryer dy vepra penale: falsifikim i dokumentit zyrtar dhe keqpërdorimi i detyrës zyrtare apo autoritetit zyrtar.

Gjithashtu gjykata ka vendosur që të njëjtit t’i konfiskohet edhe dokumenti i udhëtimit pasaporta.

Read More...