Komunikacion

Rruga magjistrale dhe qendra e Pozharanit që nga sot është berë me” Zebra”

Read More...

Komunikacion

Në maj nis ndërtimi i rrugëve katër korsi, Gjilan-Prishtinë dhe Gjilan-Ferizaj

Gjilan, 7 shkurt 2017 – Ministria e Infrastrukturës, në bashkëpunim me atë të Ambientit, kanë gjatë një debati publik të mbajtur sot në Gjilan, kanë prezantuar ndikimin në mjedis të projektit të ndërtimit dhe zgjerimit të rrugës Gjilan-Kllokot dhe asaj hyrëse e dalëse deri tek qendra e qytetit.

Zyrtarët e Ministrisë së Infrastrukturës dhe të asaj të Ambientit, gjatë prezantimit, kanë thënë se ndërtimi dhe zgjerimi i rrugës Kllokot-Gjilan-qendër e qytetit dhe asaj hyrëse Gjilan-Prishtinë do të thotë më pak emetim të gazrave dhe më pak zhurmë, duke vlerësuar se përveç ndikimit në shkarkimin e komunikacionit, do të ketë ndikim edhe në përmirësimin e aspektit mjedisor.

“Është vit që do të filloj ndërtimi i rrugëve, i infrastrukturës nëntokësore dhe i infrastrukturës në përgjithësi. Sot është bërë prezantimi i ndikimit në mjedis i njërit nga projektet më të mëdha, që përfshinë rrugën Kllokot-Gjilan, deri tek qendra e qytetit. Ky është investim BERZH-it, përmes Ministrisë së Infrastrukturës dhe tashmë jemi në përfundim të procesit për të filluar ndërtimin e kësaj rruge, por që e përfshinë projektin tjetër të zgjerimit të rrugës Gjilan-Prishtinë”, ka thënë pas debatit kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri.

Ndërkaq, duke shpjeguar në detaje dy projektet më të rëndësishme për Gjilanin, Ardian Begaj, udhëheqës për implementin e projekteve të BERZH-it në kuadër të Ministrisë së Infrastrukturës, ka thënë se këto segmente rrugore përfshijnë rehabilitimin e rrugës Kllokot-Gjilan që është 11 kilometra, hyrja e Gjilanit që do të zgjerohet nga dy në katër korsi mbi 3.1 kilometra, sikurse edhe ajo e Gjilan-Prishtinë që do të zgjerohet në katër korsi e që do të jetë mbi 3 kilometra.

“Njësiti për implementimin e projekteve të Ministrisë së Infrastrukturës është në koordinim të plotë me përfaqësuesit e BERZH-it dhe sipas planifikimeve tona, fillimi i muajit maj do të jetë edhe fillimi i ndërtimit të këtyre segmenteve rrugore. Që të dyja do të bëhen me ndriçimin publik dhe me trotuare, ndërsa kosto e investimeve do të jetë mbi 10 milionë euro”, ka sqaruar Begaj.

Gjatë debatit, me pyetje dhe rekomandime ka marrë pjesë edhe nënkryetari Rexhep Kadriu, sikurse edhe qytetarët, Afërdita Zymberi e Tefik Ibrahimi.

Read More...

Komunikacion

Në Gjilan të gjitha rrugët janë të kalueshme

Read More...

Komunikacion

Rruga me katër korsi e arritur e Gjilanit

Read More...

Komunikacion

“Stacioni i Autobusëve” do të bëhet qendër e madhe transportuese

Read More...

Komunikacion

Shumë automjete në gjendje jo të mirë teknike

Read More...

Komunikacion

Stacioni i Autobusëve po përparon

 

Gjendja që ishte para disa viteve në Stacionin e Autobusëve ka ndryshuar në aspektin pozitiv, kjo falë një komunikimi të vazhdueshëm dhe gjithnjë në raport të zhvillimit të ndërmarrjes nga Komuna e Gjilanit, thotë kryesuesi i Komisionit Komunal të Aksionarëve Avdyl Jerliu.

Read More...

Komunikacion, Sporte të tjera

Gjilani mirëpret veturat më të bukura të Evropës

Në kuadër të “Muajit të Mërgimtarëve”, që po mbahet në Gjilan, nën përkujdesjen e kryetarit të Komunës, Lutfi Haziri, të dielën është organizuar panairi i makinave “auto-shou”. Aktivitetin e sotëm, të fundit për sivjet, e ka hapur drejtori i Zhvillimit Ekonomik, Agim Zuzaku, ndërkaq një fjalë rasti para mërgimtarëve dhe pjesëmarrësve  tjerë në këtë panair të makinave e ka mbajtur kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri.

Read More...