Bujqësi

Sivjet u mbollën 3000 hektarë grurë

Ramiz Ramadani, drejtor për Bujqësi, ka thënë se këtë vit kanë qenë të mbjellë 3.000 hektarë me grurë, 100 me elb dhe 130 të tjerë me tërshërë. Rendimenti mesatar i grurit ka qenë rreth 4900 kilogramë për hektarë, që vlerësohet i kënaqshëm.

Read More...

Ekonomi, Gjilan

Rashiti: Gjilani po i humb donatorët

Komunës së Gjilanit iu pamundësua qasja në  grantet e organizatës Zvicerane HELVETAS nga mungesa e plotësimit të kushteve minimale si kritere të kërkuara dhe të përcaktuara nga kjo organizatë, thotë Riad Rashiti, i PDK-së.

Read More...

Ekonomi

Gjilani fillon hartimin e strategjisë lokale për zhvillim socio-ekonomik

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, priti në takim përfaqësuesit e Institutit Riinvest, të kryesuar nga Visar Vokrri.

Read More...

Bujqësi

Përkrahen bujqit

Drejtoria e Bujqësisë e Komunës së Gjilanit ka shpërndarë  25 makina mjelëse dhe 200 bidonë të inoksit, subvencione këto për blegtorët.

Read More...

Ekonomi

Mikro-bizneset gjilanase përfitojnë grante

Komuna e Gjilanit, në bashkëfinancim me organizatën gjermane “Help” ka nënshkruar sot kontratat me 46 mikro-biznese, përfitues të granteve, të cilët janë kryesisht zejtarë të Gjilanit, në kuadër të projektit “Mbështetje stabilitetit socio-ekonomik përmes fuqizimit të mikro-bizneseve në Kosovë – Parandalimi i Migracionit dhe Stabilizimi”.

Read More...

Ekonomi

Ekonomia e Gjilanit, as me Agimin nuk po “agon”!

Në deklaratën e fundit të drejtorit të zhvillimit ekonomik të komunës, risi e vetme ishte tkurrja e listës së premtimeve nga tre mujori i kaluar, thuhet në reagimin e PDK-së.

Read More...

Ekonomi

Të hyra rekorde nga tatimi në pronë

Është arritur që katër muaj pa përfunduar viti 2016 të realizohet planifikimi sa i përket të hyrave nga Tatimi në Pronë, ka thënë drejtori i Drejtorisë për Buxhet dhe Financa, Zijadin Maliqi.

Read More...

Ekonomi, LAJME

Po planifikohet buxheti për vitin 2017

Gjilani brenda 10 ditësh mbajti 12 dëgjime për planifikim të buxhetit 2017

Read More...

Ekonomi, LAJME

Po shtohet numri i bizneseve të reja

Indikator shumë i mirë për këtë fazë është numri i bizneseve të reja që është përditë e në rritje (47 biznese të regjistruara më shumë se në periudhën e njëjtë të vitit 2016) me rreth 100 punëtorë më shumë të deklaruar për këtë periudhë në krahasim me kohën e njëjtë të vitit paraprak.

Read More...

Bujqësi, LAJME

Gjilani po i kthehet bujqësisë

“Projektet e realizuara, synimet e mëdha për të ardhmen e bujqësisë dhe tejkalim i objektivave të Drejtorisë së Bujqësisë dhe Pylltarisë në Gjilan, ishin vetëm disa nga të arriturat e këtij dikasteri që është shndërruar në një derë të fuqishme për fermerët”, tha, ndër të tjerash, në konferencën për media të së hënës drejtori i kësaj Drejtorie, Ramiz Ramadani.

Read More...