Viti

Në Novi Pazar fishkëllima për himnin serb !

“ Skandal në ndeshjen e volejbollit në mes Novi Pazar – Vojvodina, në prag të takimit të tretë të serisë finale të kampionatit të Serbisë ndodhi skandal” , Telegrafi rs.

“Skandali ndodhi në ndeshjen e vrapimit në Novi Pazar – Vojvodinë, përpara goditjes së tretë të finales së serive të botës së parë të Serbisë”.

Në fillin të takimit të tretë, u dëgjuan fishkëllima në palestrën e sporteve të Novi Pazarit, së paku gjysma e të pranishmëve në palestër nuk u ngritën në këmbë për ta nderuar himnin, përveç kësaj u dëgjuan edhe zëra mos respektues të simbolit të shtetit.

Pas dy ndeshjeve, Vojvodina është në përparësi prej 2:0 dhe triumfi e ndanë nga titulli, ndërsa incident i ngjashëm ka ndodhur edhe vitin e kaluar, në atë kohë ishte marrë vendimi që mos të intonohet himni i shtetit serb, përfundon, telegrafi rs.

Në fund të ndeshjes vendasit kremtuan fitoren dhe zvogëlon rezultatin e përgjithshëm në 2:1. Boshnjakët në Serbi himnin „Bože pravde“ nuk e njohin si të vetin dhe nuk e respektojnë. Tashmë kështu ndodhë vite me radhë. Edhe me rastin e largimi nga reprezentacioni i Serbisë, kur sektori kishte kërkuar që ai ta këndoj himnin serb,lojtarit Adem Lajiq nga Nvio Pazari pat deklaruar “ Dua të luaj për Serbinë por e respektoj vetveten”. Xhirimin mund ta shihni këtu : Video.

/Ismet Azizi?

You Might Also Like