KULTURA, LAJME

Aty ku ruhet e kaluara e Anamoravës

Mbi 133 fonde dhe koleksione arkivore, përkatësisht rreth 600 metra gjatësi lëndë arkivore,  e cila kryesisht i përket periudhës së pas vitit 1945 ruhet në Arkivin Ndërkomunal të Gjilanit, thotë Nazmi Muja, drejtor.

Read More...

Teatër

Politika t’i mbaj duart larg teatrit

Gjendja në kulturë nuk është e mirë dhe ajo duhet të ndryshojë, ka thënë aktori Ramadan Kurti, nga komisioni për Kulturë i Lëvizjes Vetëvendosje në Gjilan.

Read More...

Libri

Poezi e mirë është ajo që e trazon shpirtin e zemrën e poetit

Poeti Xhelil Arifi jeton me vargje, por jeton edhe me lajmin, shënimin, reportazhin, komentin…

Read More...

Libri

Nuhi Ismajli dhe vepra tregimtare e tij “Ëndrra”

Shkruan: Tefik Selimi

Read More...

Libri

Zejnullah Halili ishte poet i ngrohtë dhe i dashur për të gjithë lexuesit

Në 71-vjetorin e lindjes të Zejnullah Halilit, poet

Read More...

Libri

Njeriu që me pranga në duar ka shkruar histori dhe fjalorë

 

Në 16-vjetorin e vdekjes të atdhetarit të madh të kombit Raif Halim – Cërnica.

Read More...

Libri

Një vepër me thesare të pasura e të paharruara të popullit tonë

Haki Bunjaku: “Thesare të paharruara” (nga miniera e folklorit), fq.334.

Shkruan: Tefik Selimi

Read More...

Arti pamor

Fotografia e Magbule Xhemailit garon në “Evropa në regjionin tim”

Një fotografi e shkrepur nga artistja gjilanase Magbule Xhemaili është ranguar në mesin e 100 fotografive më të mira në garën “Evropa në regjionin tim”.

Read More...

Arti pamor

Skulptori që inspirimin e gjen në ambientin ku jeton

Në letër, dru, gur e metal, Avni Behluli ka trajtuar tema si; “Mbretërit dardanë”, “Nëna mbron fëmijët”, “Trungu familjar”,  por edhe personazhe të tjera.

Read More...

Teatër

Aktorët sërish në protestë

Aktorët e Teatrit të Gjilanit, të pakënaqur me zhvillimet që po i përcjellin tash e sa kohë sërish kanë paralajmëruar protestë para selisë së kryetarit të komunës.

Read More...