Gjilan

Gati plani rregullues për zonën “Fidanishte 2”

Read More...

Gjilan

Xhemajli: AAK po jep kontribut të madh në Kuvend

Kemi dhënë kontribut të dobishëm në çështjet me interes për qytetarët, ka thënë Selami Xhemajli i AAK-së.

Read More...

Gjilan

Gjilani mund ta ndërrojë statutin

Komiteti për Politikë e Financa (KPF), të martën, të takimin e radhës, të udhëhequr nga Valentina Bunjaku-Rexhepi, kryesuese e Kuvendit Komunal, ka miratuar iniciativën e kryetarit Lutfi Haziri për ndryshimin dhe plotësimin e statutit të Komunës dhe e ka rekomanduar për Kuvend Komunal, bashkë me propozim-rregulloren për tatimin në pronë për vitin 2017, propozim-buxhetin 2017, raportin e auditimit për vitin 2015.

Read More...

Gjilan

Gjilani intensifikon mbikëqyrjet për projekteve madhore

Komuna e Gjilanit ka intensifikuar mbikëqyrjet në projektet të cilat janë duke u realizuar në qytet dhe fshatra, që përfshinë përgatitjet për zbatimin e projektit të kanalizimeve dhe ujërave të zeza, zgjerimit e rrugëve, Gjilan-Ferizaj e Gjilan-Prishtinë, banimin social, ndërtimin e pesë shtëpive dhe rehabilitimin e 25 të tjerave.

Read More...

Gjilan

Aliu: Ne i besojmë punës sonë

 

Zyra për Informim ka filluar ciklin e tretë të konferencave të shefave të grupeve politike që përfaqësohen në Kuvend Komunal, për t`iu dhënë mundësinë atyre që t`i paraqesin vlerësimet e veta për punën e vendimmarrjes komunale – sukseset, sfidat dhe të metat.

Read More...

Gjilan

PDK: Qemajl Mustafa është i pastër

Partia Demokratike e Kosovës dega në Gjilan është e befasuar me rastin e ngritjes së aktakuzave ndaj ish kryetarit të komunës dhe zyrtarëve tjerë komunalë, për të cilat beson që  janë plotësisht të pabaza dhe të paqëndrueshme.

Read More...

Gjilan

Njerëz pa atdhe

Në komunën e Gjilanit vazhdojnë të jetojnë rreth 1000 qytetarë, të cilët nuk kanë asnjë lloj dokumentacioni, ata nuk janë as nënshtetas të Serbisë prej nga vijnë vetë dhe paraardhësit e tyre, por nuk janë as nënshtetas të Kosovës, vend në të cilin jetojnë tash e sa vite.

Read More...

Gjilan

Vërnakolla fshat pa banorë

Shtëpi të vjetra, të ndërtuara në shekullin e kaluar, por edhe shtëpi të reja që ishin nisur të ndërtohen, tashti kanë ngelur në gjysmë dhe kanë mbetur ashtu, ngase banorët i lanë shtëpitë, sikurse që lanë dhe kishën në qendër të fshatit, e cila është objekti më i dallueshëm në fshat.

Read More...

Gjilan

Shënohet dita e rivarrimit të dëshmorëve të kombit

Read More...

Gjilan

Shuarja e dy drejtorive – vendim i gabuar

Read More...