Viti

Kryetari i Vitisë Sokol  Haliti i shqetësuar nga përhapja e vatrave të zjarrit sot nga afër i vizitoi disa nga to

 

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti i shoqëruar nga komandanti i stacionit policor në Viti, dhe të tjerë gjatë ditës së sotme kanë vizituar disa vatra të zjarrit të cilat janë përhapur në komunën e Vitisë.

Kryetari Haliti tha se institucionet komunale po bëjnë përpjekje të mëdha në ruajtjen e botës bimore dhe shtazore, të pasurisë private dhe publike por edhe të njerzëve në këtë komunë.

 

 Ai nga afër ka vizituar edhe një vatër të zjarrit në mes të fshatrave Ramjan dhe Fshati i Ri, konkretisht në vendin e njohur me emrin ” Bagdat”, ku ju janë përfshirë nga zjarri me dhjetra hektarë tokë dhe që po rrezikon tani edhe Pishat në fshatin Tërpezë.

Kryetari Haliti ju bënë thirrje qytetarëve që të mos ndezin zjarre të hapur pasi që po rrezikojnë sigurinë publike. Ai tha se dje gjatë intervenimit kanë pasur probleme shëndetësore edhe stafi i Njësisë Profesionale të Zjarrëfikësve dhe Shpëtimit në Viti, të cilët kanë kërkuar ndihmë në Qendrën Emergjente në Viti.

Kurse komandanti i stacionit policor në Viti, Kapiteni Afrim Halili, ka kërkuar bashkëpunim e qytetarëve me qëllim që zjarrevensit të qëllimshme të sillen para drejtësisë.

Gjithashtu zyrtarët komunal bëjnë me dije se nga intervenimet e shumta janë dëmtuar edhe resurset humane dhe matriale që janë kyçe në parandalimin e përhapjes së zjarrëve. Përndryshe që disa ditë kjo komunë është duke u ballafaquar nga zjarret e hapura e që shumë prej tyre dyshohet se janë zjarrëvënie të qëllimshme konkretisht në djegien e hamullorëve.Aziz Zuka

 

 

You Might Also Like