OPINION

KRYEUZURPATORËT NUK MUND TË LUFTOJNË UZURPATORËT

NEHAT OSMANI                                                                         01.07.2019

Sfilatat e shpeshtuara  kryetarit Haziri dhe drejtorëve tijsikur jemi dëshmitarë kohëve  fundit por edhe parëpo mbizotërojnë skenën e rënduar politike Komunës  Gjilanitkryesisht  shoqëruara me krekosjet dhe satisfaksionet shterpe  kryetarit Haziridrejtorëve  drejtorive  tij për përvetësimet e sukseseve imagjinare  qeverisjes  tij.

Megjithatëjashtë ëndrrësromantizmitiluzioneve e emocioneve  tyre….na zgjon realiteti i zymtëvrazhdësianjë qeverisjeje kozmetike “ Alla Luta”  mishëruar ngashumë anomali e interesanga tepër pak drejtësi dhe ngaasnjë pikë shprese

Kthehemi pra e flasim për këtë botë…, për komunëntonë nga prizmi i syrit optik  një qytetari  thjeshtë Gjilanit.

❖ Komuna e Gjilanit po ballafaqohet me mungesën  egër  ujit  pijshëm viteve  fundit
❖ punëtorët e komunës  Gjilanit po përjetojnëdiskriminimin  flagrant   drejtave  tyre ekryetari Haziri vetëm sa u shton vuajtjet duke zgjatur orarin e punës  dëm  tyre
❖ karvani i gjatë i ikjeve masive  qytetarëve ngakomuna jonë është  i madhi  Kosovë
❖ rastet korruptive  zyrtarëve  tij
❖ pronat e uzurpuara sa vien e rriten e shumë tjera.

Kësaj rradhe për shkak  kompleksitetit  këtyre temavedhe aktualitetit real ne dfokusohemi dhe trajtojmë vetëm“PRONAT E UZURPUARA DHE UZURPATORËT”

Sa mirë  pas një presioni  vazhdueshëm  LVV përmes kërkesave  përsëritura nëpër  gjithainstancat komunale dhe institucionale, duke filluar ngakomitetet përkatëse seancat e përsërituraekspozetë e  gjithë asamblistëve  LVV veç e veç e  sinkronizuaramekanizmave tjerë medial e publikpërmes prononcimeve publikekumtesave zyrtarepas duke na u bashkangjitur edhe zëra tjerë opozitës  fund drejtoria për GJKP ka publikuarlistën e “UZURPATORËVE DHE PRONAVE TË UZURPUARA” por natyrisht jo me vullnetin e kryetaritHaziri siq thuhet  komunikatëdhe sa keq  njejtën kohë,   këtë listë nuk kanë listuar emrat etyreinstitucionet e tyresubjektin e vet.

• Kështuqë tani kemi  shqyrtim dy listaAto zyrtaredhe tjetrën  heshturEdhe  njërën edhe tjetrën dominojnë njerëzit e Lutësdrejtorët e tijjaranët e tijsubjekti i tij.  shqyrtim do mbajmëedhe një listë paraprake  publikuar  2009sapër krahasim

Do hasim   gjetura interesante

1. Nuk është zgjidhur asnjë kontest uzurpimi dhe nukështë liruar asnjë objekt i uzurpuar  nga viti2009
2. Jane shlyer uzurpatorë nga rexhistri i vjetër pa moszgjidhur statusin e kontesteve pronësore
3. Mosgadishmëria e pushtetit për  hulumtuar rastetdhe mbrojtur pronën publikeka nxitur qytetarëtzyrtarët uzurpime  reja.
4. Numri i pronave  uzurpuara është rritur dukshëm na shpien te disa konstatime

a)se qeveria aktuale dhe kryetari komunës nukkanë vullnet  kthejnë këto prona publike

     b). nuk kanë aftësi  luftojnë këto dukuri,

     c). nuk janë  interesuar  procedojnë lëndët prokurori.

rrjedhimisht një indikator i qartë për paaftësinë e tyrepër  udhëhequr me  komunën dhe për tu ballafaquarme problemet reale  komunës.

Pashmangshëm na shtrohet pyetja kruciale ndoshta këtë çështje.

Si ka mundësi  KRYEUZURPATORËT TËLUFTOJNË UZURPATORËT?

Ne themi s’ka mundësi. Qytetarët duhet  thonës’kamundësi.

Por  tepër se lista e publikuar NEVE na brengos listaheshtur apo lista e fshehur

Edhe sa shokë tjerë zyrtarë  Lutës janë  këtolistacilat institucionecilat subjekteKëto janëdilemat  rëndojnë mbi qytetarët tanë e subjektintonë.

Përse mundohen me aq ngulm  mbulojnë gjurmët e zhdukin kontekstinprolongojnë zbardhjenMe siguriAta e dinë qëllimin sikur ne e dijmë shpjegimin.

E shpjegimi është se ATA vet janë brenda tyre. LDK-ja dhe PDK-ja janë uzurpuesit më të mëdhenj në komunën tonë. Ata tashmë 20 vite kanë uzurpuar selitë e tyre dhe askujt nuk i japin llogari. Dhe nuk figurojnë në listë. Apo ndoshta Lutfi Haziri nuk e di që shtëpia e tij e dytë është në pronë të uzurpuarSikur ta dinte mbase do ta publikonte, sikur ta dinte nuk do të vendoste bustin e presidentit historik të LDK-së Ibrahim Rugova në pronë të uzurpuar. Jemi të bindur që vet presidenti Rugova nuk ndihet rehat aty, po të mundte do kërkonte të largohej nga ajo hapësirë apo do kërkonte të legjitimohej ajo.

E shpjegimin thelbësor do duhej t’na jepnin ata vet. Le t’na tregojnë pra si do t’veprojnë me këto raste: 

❖ do t’i detyrojnë të lirojnë ato prona, 
❖ do t’i legjitimojnë uzurpatorët dhe pronat e uzurpuara, 
❖ do t’i detyrojnë të paguajnë pronën e uzurpuar dhe dëmet retroaktivisht të shkaktuara ndër vite apo 
❖ do vazhdojnë të figurojnë edhe mëtej si prona të uzurpuara në listat e pluhurosura të qeverisë suaj dhe të vazhdojnë të shfrytëzojnë në kontinuitet benefitet e këqpërdorimeve në njërën anë e në anën tjetër(çka është shumë më e rëndësishme dhe kruciale në kohën aktuale) të trimërojnë e nxisin apetitet e uzurpatorëve tjerë potencial.

Por para se të bëjnë këte, le ta bëjnë një tjetër “punë të hajrit”, do t’jenë të rrallat që mbase bëjnë:

Le tu tregojnë qytetarëve si do veprojnë KËTA me pronat e tyre të uzurpuara, publike e individuale, të bashkëpunëtorëve ideologjik e shpirtëror të tij, që me shembullin tuaj personal ashtu sikur me shembullin tuaj personal keni edukuar e nxitur ndër vite qytetarët ta kuptojnë e pranojnë korrupsionin, hajninë, nepotizmin, uzurpimet si dukuri të zakonshme, mbase të natyrshme saqë sinqerisht tani qytetarët e komunës sonë nuk dinë të bëjnë dallimin çka është e ligjshme, çka është e ndershme dhe çka është e nevojshme që ata të ndërtojnë një jetë të dinjitetshme për veten dhe fëmijët e tyre. 

Po të zgjedhin të ligjshmen, të drejtën, do ruajnë pastërtinë shpirtërore të vetes e brezave që trashëguan por do humbin mirëqenien sociale të vetes e brezave që do t’i trashëgojnë. Po të zgjedhin të dytën, të kushtëzuar nga të pandershmit, do bëhen si këta vet, do marrin ndonjë kockë a leckë e do njollosin të ardhmen e vetes e fëmijve të vet. Nëse ekziston e para s’mund  ndodhë e dyta e aty ku shfaqet e dytae para ka liruar   parë vendin  i takon.

Para se të shtrojmë edhe njëherë pyetjen e imponuar Si ka mundësi  KRYEUZURPATORËT TË LUFTOJNË UZURPATORËT? le t’na tregoj kryetari Haziri kur do t’i liroj hapësirat e uzurpuara të selisë së LDK-së tashmë 20 vite, apo do të legjitimoj këtë pronë padrejtësisht të pronësuar, apo të filloj të paguaj qiranë, të na tregoj nga cilat fonde do paguaj për 20 vitet e kaluara në shfrytëzim.

Edhe sa shumë të tjera pyetje të ngjashme do mund të shtrojmë e përgjigje nuk do gjejmë, edhe sa shumë të tjera shkelje kriminale do evidentojmë e shkelësit nuk do dënojmë se ligjin e gjykatësit vet caktojnë dhe epilogun gjithashtu vet përcaktojnë.

boten qe kemi krijuar ne eshte proces i te menduarit tone. Nuk mundta ndryshojme pa ndryshuar te menduaarit tone. – A. Ajnshtain)

Gjendjen  kemi krijuar  komunën tonë është produkt i qeverisjes kanë instaluar KËTA (përgjatë qeverisjejs 20 vjeçare), pa indërruar ndryshuar këta nuk mund ta ndryshojmë as gjendjen tonë.

You Might Also Like