Libri

PARA BULËZAVE

PARA BULËZAVE

(In Memoriam: Musa Ramadanit)

Mehmetali Rexhepi

u shkri qiriu i Mu Rait

pakës para bulëzave të reja të stinës

shpalo fletët që të lash mund të trazohesh prej thimthash të grerëzës

të mallkosh grackën e lules e të bletës

nuk e bëri katërkëmbëshi

qindra pickime turinjve syve në një zgorre lisi

kosto e tundimit të mjaltës ngriti në vertikale

ariu mbi një prirje instinkti

Mu Rai ua mbështillte cipën fjalëve me klorofilin e pavenitur

kasketa mbi sy u bënte hije dy liqeve të tij

përmbysnin anije perandorësh gojë-hapur

liderët në ata liqe i lajthiste syprina

fytyra faqe buzë gjinj tamblore bele floçkash copëzuar

zbërthe mozaikun dhe do të vlojë afshi i përgjuar

*

shteren dhe liqenet tuaj Maestro mbeti “Ligatina”

dhëmbët e kohës së uritur përpinë gjysmën e Gllamës

ankthi i “Zezonës” u ngjiz në gjenet e amës

nuk e ndali dot ritmin “Vrapuesja e Prizrenit”

Maratonomakja t`ia shpinte Majlindës në dorë trofeun

*

Maestro fli i qetë

le për ne qindra sy

kokrrat e grurit dhe të egjrës

i shihje në “Neurosis”

i rrisje me lëngun “Thirravaje”

*

“Eugjenika e tri deteve”

ftoi muzat të shpërfaqnin mijëra derte

Gjilan, më 11 mars 2020

You Might Also Like