Libri

PËRZGJIDHEN DYZET POEZITË QË DO TË PUBLIKOHEN NË EDICIONIN E TETË “Trekëndëshi poetik i paqes” 2018

Në vazhdën e përpjekjeve për mbajtjen e Manifestimit rajonal të poezisë, “Trekëndëshi poetik i paqes” 2018, tashmë i shtyrë, i cili do duhej të mbahej në fundi e javës së dytë të qershorit, një komision vlerësues i Ars Clubit “Beqir Musliu”, nën organizimin e të cilit mbahet ky Manifestim, ka përzgjedhur dyzet ( 40 ) poezitë të cilat do të publikohen në edicionin e tetë me radhë, nga më shumë se gjashtëdhjetë poezi konkuruese.
Komisioni në përbërje, Nexhat Rexha, Xhezide Selimi dhe Arsim Halili, ka vlerësuar se këto poezi kësaj radhe i kanë përmbushur kriteret për botim në revistën e rregullt të këtij Manifestimi:
Poezi të cilat prozpozi per botim të Trekëndëshi poetik “2018” Gjilan

1. Avdyl Hajredini “Rruga e qumështit”

2. Agim BAJRAMI ” Pengje “
3. Afrim DEMIRI “Ibër ”

4.Arsim HALILI “ Ditar B

5.Anton Nikë BERISHA ” Me heshtje fole shumë “

6. Argëzon SULEJMANI “ Rën’ja

7. Bejtush MEHMETI “ E thashë atë natë “
8 Bilall MALIQI “Në prehër të gjarprit”

9. Demush MEHMETI “ Ikim të takomë Shën Anën “
10. Fadil HALIMI “ Shpija e vjetër e babës”

11. Farida RAMADANI “FJALËT E NDJENJËS “
12. Fehmi QERIMI “ Përgjithmonë “
13. Fjori HYSA “ Femra nuk është karrige “

14. Ibrahim KADRIU “ Maratonë e gjuhës shqipe “
15. Irena GJONI “ Përralla e syve të tu “

16. Izet ABDYLI “ Përshëndetje 2 “
17. Kaltrinë E. Uka “ Lakmoja “
18. Kaltrinë LOHAJ “ Para nji bebe qi del në jetë “ 12
19. Linditë RAMUSHI DUSHKU “ Me u djeg amel “
20. Maxhun OSMANAJ “ Kur kam nis ‘ me fol… “
21. Nehas SOPAJ “ Ali Podrimjes “
22. Nuhi SADIKU “Vetmia pellet si zot Indian “
23. Odise Plaku “ Arratisja e shpirtit”
24. Rakela ZOGU “ Sot s’jam unë “

25. Ramadan MEHMETI “ Përtej kësaj kohe të mugët “
26. Ramë ORACA “ Ura pa udhë “

27. Rozafë SHPUZA “ Verë e largët “
28. Rrushe HASIMI “ Vdekja e shpresës “
29. Sabit RRUSTEMI “ Është dita jote zemër “
30. Sadete Tërnava – OSMANI “ Falmë “
31. Sadije KRASNIQI “ Trëndafil i përgjakur “

32. Sarë GJERGJI “ Salva nos doomine perimus”
33. Selajdin SHABANI “ Jeta më shumë dyer …”
34. Selvete ABDULLAHU “ Imazh me sy vjeshte “
35. Sinan SADIKU “ Lëkura e mëkatit “
36. Skënder BERISHA “ Më vjen pas “
37. Sunaj RAIMI “ Poezia “
38. Timo MERKURI “ Ode për këtë liri “
39. Xheladin REXHEPI “ Gjeth I shelgut “

40. Xhevat LATIFI “ Aty ku nana i thoshte gillan e babes i qeshte mustaku i thinjur”

Po i njejti Komision, nga këta dyzet poetë konkurues, ka përcaktuar dhe një Listë të poetëve që do të lexojnë në këtë Manifestim, i paraparë të mbahet më 25 gusht 2018 por, meqë ende nuk është siguruar mbështetja e domosdoshme financiare, e cila do të mundësonte akomodimin e të ftuarve si dhe shpenzimet ditore të ushqimit për poetët pjesmarrës të këtij Manifestimi, Lista do të publikohet vetëm kur të dihet sigurtë data dhe vendi i mbajtjes së këtij Manifestimi, tashmë tradicional..

You Might Also Like