Libri

Poezia që u shpërblye me Çmimin e parë në konkursin anonim letrar “Flaka e Janarit” 2018

Afrim DEMIRI
NË SHESHIN E SHKUPIT

Kur të shkosh në Shkup
Ruaju
Në kopshtin e përmendoreve
të prêt gracka e ngrehur
e historisë

Luanët e fjetur zgjohen
dhe mund të të marrin
për dresues

Hingëllima e kuajve
të betejave të huaja
t’i trembin fëmijët
në hulajë

Nga rreshti i statujave
dikush ta fërfellon shpatën
para syve
Ndonjë tjetër të merr
në shënjestër

Nuk mjaftoka
ta kapërcesh Vardarin
ta njohësh fqiun
U dashka ta kapërcesh
marrëzinë

shifra : “Gracka”

You Might Also Like