Gjilan

Gjilani pati 67 persona me kontratë mbi vepër

Më 2015 pati 25 në shërbim civil, 37 në sektorin e arsimit dhe 5 në sektorin e Shëndetësisë.

Read More...

Jeta

Toka ime, buka ime…

Tefik Selimi

Read More...

Gjilan, LAJME

Nis vlerësimi i punës

Lutfi Haziri, kryetar i Komunës së Gjilanit e ka mbledhur të shtunën në takim bordin e drejtorëve, ku tha se kanë diskutuar për fillimin e vlerësimit dhe angazhimet konkrete për 9-mujorin e punës.

Read More...

ARSIMI

Të gatshëm për fillim të vitit shkollor

Para fillimit të vitit të ri shkollor, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, është takuar me drejtorët e shkollave të Komunës së Gjilanit, të cilët i ka falënderuar për angazhimin e deritanishëm nëpër shkolla dhe ka kërkuar që të jenë, “zot shtëpie” të suksesshëm edhe në shkollë dhe me përkushim, bashkëpunim e komunikim të bëjnë zgjidhjen e problemeve, në mënyrë që cilësia në arsim, të jetë përherë e më e mirë dhe shembull për të tjerët.

Read More...

Sportet luftarake

Agim Latifi, kampion që dridhi ringjet kudo në botë

Karrierën e nisi si fëmijë, për të fituar gjithçka që mund të fitohej në boks.

Read More...

Gjilan

PDK: Prezantime për të mashtruar opinionin

Sa i përket jo ligjshmërisë institucionale të komunës së Gjilanit, po e thonë edhe Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal dhe ajo e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ku vetëm muajin e kaluar i kanë anuluar tri vendime të Kuvendit Komunal, të cilësuara si të kundërligjshme, për ndryshimet joligjore të planeve rregulluese urbanistike, është thënë në PDK-në e Gjilanit.

Read More...

Libri

Një vepër me thesare të pasura e të paharruara të popullit tonë

Haki Bunjaku: “Thesare të paharruara” (nga miniera e folklorit), fq.334.

Shkruan: Tefik Selimi

Read More...

Arti pamor

Fotografia e Magbule Xhemailit garon në “Evropa në regjionin tim”

Një fotografi e shkrepur nga artistja gjilanase Magbule Xhemaili është ranguar në mesin e 100 fotografive më të mira në garën “Evropa në regjionin tim”.

Read More...

Arti pamor

Skulptori që inspirimin e gjen në ambientin ku jeton

Në letër, dru, gur e metal, Avni Behluli ka trajtuar tema si; “Mbretërit dardanë”, “Nëna mbron fëmijët”, “Trungu familjar”,  por edhe personazhe të tjera.

Read More...

ARSIMI, LAJME

Gjilani me kampus të shkollave të mesme

I pari i gjilanasve është ndarë tejet i kënaqur që tashmë po përfundon faza e parë e investimeve, duke thënë se ambienti ka ndryshuar qind për qind.

Read More...