ARSIMI

Ligji për mësimdhënësit e viteve ’90 sot u votua në Kuvendin e Kosovës

Pas një pune të gjatë të komisionit Parlamentar të Arsimit, në koordinim me Ministrin e Arsimit, Ministrin e Financave, SBASHK-un, konsultimet me Ministrin për Punë dhe Mirëqenie Sociale, Fondin monetar ndërkombëtar dhe institucione të tjera, e dorëzoj në Kuvend këtë ligj në dhjetor të vitit 2018.

Sot Kuvendi e votoj këtë ligj me të cilin punëtorëve të viteve të ’90 në fushën e arsimit zyrtarisht ju pranohet kontributi që ata e dhanë në vitet e rwnda tw okupimit, kur Serbia i pati mbyll shkollat shqipe.

 Me këtë ligj, punëtorët e viteve ’90, pas pensionimit do të fitojnë kompensim shtesë mbi pensionin e tyre varësisht se sa vite kanë punuar. Shtesa minimale (një vit punë është 14 euro, për çdo vit tjetër të punës shtohen nga 7 euro, ata që kanë punuar nëntë vite do të përfitojnë nga 70 euro shtesë për çdo muaj.

I gëzofshin

You Might Also Like