OPINION

Mos i denigroni çlirimtarët e Luginës së Preshevës

A Kosovo Liberation Army (KLA) fighter smokes a cigaret in Koshare, about one kilometer (0.6 miles) inside Kosovo, which is one of a number of rear bases for KLA movements in the area along the Albanian border 19 May 1999. The KLA controls for more than a month a thin strip of land inside the embattled Kosovo province, which stretches out for several kilometers into Kosovo from the Albanian border, though its hold is precarious.

Këto ditë jemi dëshmitar të një fushate të papastër ndaj luftëtarëve të lirisë në emër të fyerjes së listave të veteranëve apo siç i ka shpallur prokuroria “veteranë të rrejshëm”. Nuk do të hy në punët e prokurorisë por do të thoja se pjesa e Luginës së Preshevës kanë qenë pjesë aktive edhe në Kosovë në luftën çlirimtare pa theksuar angazhimin e tyre në UÇPMB. Andaj prekja në sedër e tyre për kinse mashtrim që nuk përjashtohet të ketë raste paraqet mos respekt të vlerave çlirimtare dhe angazhim permanent të tyre në shtetësinë e Kosovës. Në këto momente kur kemi turbulencë me listat e përmendura dhe kur është një luftë e paparë ndaj veteranëve duhet të sillemi konform ligjeve të Kosovës deri në përfundim të vendimit të gjykatave Lugina sit për aq sa jemi ne çlirimtar janë edhe atë pjesë e jona. Nuk e kemi atë të drejtë të luajmë me ndjenjat njerëzore dhe përpjekjet e tyre çlirimtare. Përndryshe do u mallkoj gjaku dhe djersa e tyre. Izmi Zeka.

You Might Also Like