Libri

U bënë 49 vjet që kur dora e fshehtë e UDB vrau poetin Alush Canaj

Sot, (më 16 shkurt),bëhen 49 vjet kur dora e fshehtë e UDB-së,me lakenjtë e vet (në vitin 1972),vranë poetin Alush Canaj, që me magjinë e artit të tij mahniti të gjitha shtresa e lexuesve.
Ata që menduan se e vranë , gabuan. Ai është gjallë dhe s`do të vdesë kurrë. Është kënga e tij,vargu brilant që e kanë vetëm poetët e lindur.
Mes nesh është me atë buzëqeshjen si prej dielli e me shallin e zambakut të bardhë.
Ai, ALUSH CANAJ, që pati guxim t`i thotë Beogradit “qytet i zi”.

SHPIRTI

Në gjysmë të shkurtit
E vranë Alushin

Ia lan gotën
Helmin
U vra vetë
Krrokatën korbat

E vërteta
Foli me guxim
Mashtrim

Kënga shtrëngoi grushtin
S`do ta lë të vdes kurrë
Unë jam shpirti i poetit

You Might Also Like