Arti pamor

Demir Behluli – një galeri e gjallë e artit piktural tek ne

Read More...

KULTURA

Mjeshtrit popullorë në objektet për bujqësi krijuan punime artistike

Në dërrasat e hambarit të Feriz Berishës në Llashticë, që daton nga shekulli XVIII, ka të gdhendura dekorime të ndryshme, gjë që ia shton vlerën kulturore.

Read More...

Libri

Rexhep Elmazi ishte një hero i një kohe

Nga e kaluara jonë

Read More...

Libri

Osman Behluli – autor dhe një mik i madh i librit

Read More...

Libri

Enver Gjerqeku ishte poet lirik i trajtave dhe formave sonetike

Në 18-vjetorin vdekjes së Enver Gjerqekut, poet

Read More...

Trashëgimi

Gjilani qytet pa kinema

Objekti i kinemasë është mbuluar me reklama të kompanive ndërtimore, kurse në bazë të punëve që po bëhen, ai po shndërrohet në objekt afarist – banesor.

Read More...

Libri

Shaip Bllaca dhe portreti letrar i tij

Read More...

KULTURA, LAJME

Aty ku ruhet e kaluara e Anamoravës

Mbi 133 fonde dhe koleksione arkivore, përkatësisht rreth 600 metra gjatësi lëndë arkivore,  e cila kryesisht i përket periudhës së pas vitit 1945 ruhet në Arkivin Ndërkomunal të Gjilanit, thotë Nazmi Muja, drejtor.

Read More...

Teatër

Politika t’i mbaj duart larg teatrit

Gjendja në kulturë nuk është e mirë dhe ajo duhet të ndryshojë, ka thënë aktori Ramadan Kurti, nga komisioni për Kulturë i Lëvizjes Vetëvendosje në Gjilan.

Read More...

Libri

Poezi e mirë është ajo që e trazon shpirtin e zemrën e poetit

Poeti Xhelil Arifi jeton me vargje, por jeton edhe me lajmin, shënimin, reportazhin, komentin…

Read More...