Libri

Bekimi i bajonetës

 Mehmetali Rexhepi –

një rikthim mund të bëhet atje

te ai Pirg Druri e kafkash

përderisa ëndrrat na shpien ende

*

Jirinej për çdo zbardhim nate

tymos e spërkatë lutjet me gjak

shtjellon liturgji së cilës i hedh

mëlmesë e narkozë hartash

dhe e mpreh të ndryshkurën shpatë

harron se dhe grigja e ti

do të kullosë aty deri në asht

*

orgji para ikonës së Shën Marisë

sikur t`ia kishin verbuar sytë

masturbon në Manastirin e Graçanicës

mbi barkun e vizatuar të Simonidës

për një Krisht legjitim e Jerusalem të ri

*

Jirinej nën veladonin e zi

përzuri çdo herezi

i rrethuar ikonash të kishës

nuk sheh si e nëmin heshtas

mëshirën e bishës

*

grykësia dhe anusi në gojën e tij

le të zhvendoset kjo anatomi

pa frymëmarrje pa mushkëri

erëkeqja i është vardisur etnisë

krupë e vjellë më vjen në shqisë

*

bashkat e reve e përpijnë edhe këtë kundërmim

sikurse temjanin e shkopin e lutjeve me barot

nuk zbrazeshin rrufetë pse lutej ai

kaltërsive të mia të kishte veçse lot

*

nën atë veladon nuk hyri bardhësia jonë

mëkatet do t`ia falnim një nga një

mbase kishim hirësinë e lashtë

të ikonave të mbërthyera

akëcilat tinëzisht vigjilojnë

*

kthimi i tkurrur në shenjat e kuqe

gjithçka ishte (zh)bërë trup mbi trup

urëkalimesh përmes zorrësh litarë

reuma kristalizoi krushqit me gjithë nuse

etnia gjymtyrët e mpira zvarrë

i shtrinte pos në inserte ëndrrash

*

një rikthim te ajo klithmë e fëmijës

e qeshura e parë dhe e fundit e foshnjës

ngulur në bajonetë

cilit fjalor nuk i këlthet

*

më i zi se veladoni vjen

ora e lutjeve të tija

për bekimin e dorës së bajonetës

të ngulej sa më thellë

në shtatëzanësinë e fqinjës të shkretës

*

çatia e shtëpia kthyer së prapthi nën muranë

gjarpri i shtëpisë sorollatet dhe qanë

*

shfletojeni fjalorin e zverdhur të diellit

ajo llahtari shkrumbon çdo faqe të kumtimit

atij fjalësi të mallkimit

nuk i shqiptohen fonemat prej tymit

*

një rikthim te ajo Mollë do të ndodh

mes për mes kakofonisë

“mollë e ndaluar” kishte ngjizë

lozën e njerëzisë

*

gjenet e dheut prej gjaku e fosfori ngurtësuar

pigmentuan Mollën e Kuqe

armaturë kafkash çimentuan llahtarinë

në një arkitekturë

Çele Kullë

*

pllajave të zhveshura të ndërdymes

herë zgorre e Mollës

herë njomështi e stinës

Gjilan, më 15 kallnor 2018

You Might Also Like