Libri

VATHA BOSH

Xheladin REXHEPI

VATHA BOSH

Nuk di pse baba

shpesh shkrehej në vaj

Kur e lakonte jetën

në kohë të shkuara

Dhitë e Kuqe na i morën

Dhe malet i prenë

“Vet u ngrahnim duarlidhur pas qafe…”

në vagona ngarkuar

Blegronin pas kecave truppërjargur

ngordhur nëpër trena

Shtetit i duheshin tepricat

Vatha mbeti bosh

Voglushët buzçarë

bukën e verdhë të misrit

e lyenin me ujë kripe

qershitë herët u sosën

hithërat me rrënjë

asaj vere

Lëndinat e fshatit mbetën

pa asnjë pasthirrmë

këmbane

You Might Also Like