Libri

DOLI NUMRI MË I RI I REVISTËS LETRARE – KULTURORE “A G M I A”

NUMRIN 42 I REVISTËS LETRARE – KULTURORE “A G M I A”….
vjen me krijimet e shpërblyera të Manifestimit kombëtar të kulturës, “Flaka e Janarit” 2024, me krijimet e ppropozuara për botim si dhe me shkrimet kritike të tryezës letrare kushtuar shkrimtarit të shquar, Musa Ramadanit si dhe kronikën informative të “Penflakës”:
Naime BEQIRAJ
Si nanë e bi’ rreth qafe ( Çmimi “Pena e Flakës” 2024)
Ibrahim KADRIU
Ky ishte Musa Ramadani ( Fjala hyrëse e Tryezës letrare )
KRIJIME TË SHPËRBLYERA NGA KONKURSI ANONIM
Naime BEQIRAJ
Etyd për violonҁel ( Çmimi i parë për poezi )
Natasha XHELILI
Në autobus ( Çmimi i parë për tregim )
Sabit BAJRAKTARI
Tenebris hospes ( Çmimi i dytë për poezi )
Hevzi MUSTAFA
Maria Rosseti ( Çmimi i dytë për tregim )
Kadri MEHMETI
Ti nuk di prandaj flet ( Çmimi i tretë për poezi )
Linditë DODA
Hija ( Çmimi i tretë për tregim )
PËR KRIJIMTARINË LETRARE TË MUSA RAMADANIT
Musa Ramadani Historia e pikës sime
Aziz MUSTAFA
Ftesë Musa Ramadanit për të vizituar Gjilanin ( Poezi përkushtuese për Musa Ramadanin )
Ibrahim RUGOVA
“Nostalgji antike” na kujton vitalitetin antik ( Fjala paraprake e kësaj përzgjedhjeje poetike, 1990 )
Arsim HALILI
Modeli vizual-mikst në poezinë e M. Ramadanit ( Vështrim letrar )
Timo MËRKURI
Poezia që pikoi nga shpirti i M. Ramadanit ( Vështrim letrar )
Sherafedin KADRIU
Vetmia si objekt poetik ( Vështrim letrar )
Anton Nikë BERISHA
Rreth romanit “Ligatina” të Musa Ramadanit ( vështrim letrar )
Nexhat REXHA
Vetëcensura në romanin Zezona të M. Ramadanit ( Vështrim letrar )
PENA E FLAKËS
( Poezitë e Orës së madhe letrare që konkuruan për Çmimin “Pena e Flakës”, 2024 )
Aleksandër BARDHI
Një tregim i vogël nga lufta
Alketë SPAHIU
Dialog me fustanat
Arsim HALILI
Stinëve të trembura në mjegull
Diella ÇITAKU
Zhveshja e ditës
Dhimitër POJANAKU
Dëbora e burgosur
Emrah BILALLI
Gjysma e asaj që nuk jemi
Farida RAMADANI
Botë me dhimbje
Preng MACA
Zogjtë
Shqipe HASANI
E bekuar grua
Shyhrete DEMAJ
Ku flenë perënditë
Zanë MALI
Derisa t’jetosh në mua
NGA KONKURSI ANONIM LETRAR
Biser MEHMETI
Kohë e arnuar ( tregim )
Adem XHELADINI
Këtu ( poezi )
Alma ZENELLARI
Ti më pyet ( poezi )
Alketa SPAHIU
Likeri i venusit ( poezi )
Ajne IBERHYSAJ
Valët e jetës ( poezi )
Arsim HAMITI
I mbijetuari ( poezi )
Baki KRASNIQI
Plisi ( poezi )
Dhimitër POJANAKU
Lulja e thepisjes ( poezi )
Leonora BRUÇAJ- KEKA
Rrëfim i pa treguem ( poezi )
Kaltrinë E. UKA
Nji dimën i ri ( poezi )
Mirlinda KOXHA
Po bie trishtimi ( poezi )
Rajmonda QOSE
Gurët e mallit ( poezi )
Ramë ORACA
Arka e drunjtë ( poezi )
Rozafë SHPUZA
Nji vit ma shumë ( poezi )
Rrustem GËRGURI
Kurrë s`është vonë ( poezi )
Shaban PLLANA
Jeta lojë teatrale ( poezi )
Vlora REXHAJ
Hyrje n’legjendën e zotave ( poezi )
Zana PIRA
Për atë zot Doruntinë ( poezi )
KRONIKA E “PENFLAKËS” 2024

You Might Also Like