Gjilan

Jepet prona për xhami në Nasalë e për kishë në Cërnicë

Komiteti për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë (KGJKP), ka miratuar të mërkurën dy kërkesa për lejimin e shfrytëzimit të pronës së palujtshme komunale, njëra për kishën ortodokse në fshatin Cërrnicë dhe tjetra për ndërtimin e xhamisë në fshatin Nasalë dhe i ka rekomanduar në Komitetin për Politikë dhe Financa, për procedurë të mëtejme.

Read More...

Futboll

“Skifterat” në përkrahje të Gjilanit për të marrë kreun

Read More...

OPINION

Mandatet politike përfundojnë pashmangshëm…!

Shkruan: Arzije Nuhiu, juriste dhe anëtare e kryesisë së degës së PDK-së në Gjilan

Read More...

Libri

Osman Behluli – autor dhe një mik i madh i librit

Read More...

Gjilan

Nuk janë të kënaqur me “Eko-higjienën”

Komisioni i Aksionarëve mendon se në këtë gjendje, Komuna e Gjilanit duhet të rishikojë marrëveshjen me partnerin austriak, i cili nuk është treguar aspak bashkëpunues me këtë komision.

Read More...

Gjilan

Ambasada turke 240 pako me mish të kurbanit


Kryetari i Komunës së Gjilait, Lutfi Haziri, ka marrë pjesë sot në takimin e organizuar nga kryetari i Bashkësisë Islame në Gjilan, Naim Aliu, me ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kiliç.

Qëllimi i takimit ka qenë urimi për festën e Kurban Bajramit, derisa me këtë rast janë shpërndarë 240 pako ndihma me mish të kurbanit si donacion prej Amabasadës turke.

Kryetari Haziri theksoi bashkëpunimin e mirë dhe miqësor të komunës së Gjilanit me Ambasadën e Turqisë në Kosovë,  duke e lutur Zotin që të vazhdojnë me aktivitete për të mirën e  dy popujve.

Ndërkaq, nga ana e saj, ambasadorja Kiliç ka thënë se lidhjet e Turqisë me Kosovën dhe Gjilanin në veçanti, janë më shumë se vëllazërore dhe familjare, duke u zotuar se bashkëpunimi do të vazhdoj të intesntifikohet edhe më shumë.

Read More...

LAJME

Fetije Ramadani ia dha kombit Agimin, e ky ia dha kombit të tij lirinë

Mijëra njerëz nga e mbarë Kosova kanë marrë pjesë sot në varrimin e nënës së Heroit të kombit Agim Ramadani, Fetije Ramadani, në fshatin Zhegër të Gjilanit, në mesin e të cilëve kryetari Lutfi Haziri, sikurse edhe përfaqësues të institucioneve qendrore e lokale.

Read More...

LAJME, Sportet me dorë

Arben Bislimi, kampioni në dy sporte të ndryshme

Read More...

OPINION

Edhe “Budallenjtë” e dinë mirë që “Politika e kontrollon Prokurorinë”

Read More...

Libri

Enver Gjerqeku ishte poet lirik i trajtave dhe formave sonetike

Në 18-vjetorin vdekjes së Enver Gjerqekut, poet

Read More...