Futboll

Ardonit Kuka, futbollist që premton shumë

Ardonit Kuka nga Pozharani i Vitisë, ka vetëm 1o vjet , por me talentin e tij që ka për lojën e futbollit ka mahnitur trajnerët, me të cilët ka punuar që në fillim të karrieres. Ardoniti është një emër I ri I futbollit që një ditë më të do të krenohet Vllaznia e Pozharanit, por mbase edhe shumë skuadra të tjera, kështu të paktën ka deklaruar trajneri i tij , Bashkim Kuka, ish futbollist I Vllaznisë dhe babai I këtij djaloshi, I cli shprehet se bazuar në talentin që ka ky djalosh I cili I cili në akademinë e Vllaznisë, shkollë kjo që udhëheqet nga Babai I tij Bashkimi I cili është edhe profesor I Edukatës fizike në SHF “Halil Alidema” , e nisi në moshën 6 vjeqare dhe tashmë si 10 vjeqar në rolin e sulmuesit në ndeshjet që zvillon skuadra e fatosave të Vllaznisë po tregon se do të bëhet një sulmues I spikatur.

Ardoniti, sic cekem edhe më lartë, karierën e tij në futboll e nisi në moshën 6 –vjeqare, në kuadër të Shkollës së Futbollit ”Vllaznia” të Pozharanit ku me të punon trajneri Kuka I cili I shprehet se Ardoniti ka potencial të madhe sepse edhe në ushtrime është shumë I disciplnuar dhe se shumë shpejtë për te do të ndëgjohet. I ati Bashkimi shprehet se edhe pse është I ri në moshë ai mundë të luan lirsjtë edhe me lojtarët më të vjetër në moshë sepse tashme është kalitur dhe manipulon shumë mirë me top por edhe ka goditje precise dhe të forta sin ë lojën me kokë ashtu edhe me kmbën e djathtë.

“Ardi shquhet për veprimet e tij me top si dhe për pasime të sakta,por nuk I mungojnë edhe gjuajtjet precize dhe të forta, ndërsa është interesant se godet me dyja këmbët. Ajo qka e dallon nga moshataret e tij padyshim është angazhimi I tij gjatë tërë lojës kur aktiviziohet në ekipin e fatosaave të Vllaznisë ku vetëm në një ndeshje gjatë stinorit të kaluar shënoi 7 gola” shprehet Bashkim Kuka. Bashkim Kuka I cili edhe si futbollist I Vllaznisë është shquaar si realizaator I parë I Vllaznisë/gjatë një kapionati ne ligën e Dytë të Kosovës/ shenoi 30 gola,ka përfunduar karierën në kampionatin 2015/2016 në Ligën e parë ku ishte njëri ndër sulmuesit më të spikatur, shprehet se është i gatshëm të bëjë shumë e që djalit të tij t’I krijojë kushte sa ma të mira për të shprehur këtë talent,edhe pse kushtet material në familje nuk qëndrojnë mirë.

Ardoniti, rrrjedh nga një familje sportistësh pasi nga kjo familje ka pasur disa futbollist të talentuar,sepse krahas babait të tij Bashkimit edhe djali I axhës së tij, Avdullah Kuka ishte portier shumvjeqar I Vllaznisë./ Aziz Zuka

You Might Also Like