OPINION

16 vjet pa ty komandant!

Shkruan: Izmi Zeka

 Sa më shumë që po ikin vitet lavdia e heronjevë po merr përmësat biblike. 1 gushti i vitit 2001 do të mbetet në kujtesën tonë dhe të gjenaratave të ardhshmë për rënjen në frontin e luftës të komandantit Rrahim Beqiri i njohur me nofkën “Roki”. Lufta në Kosovë nuk i gjeti rehatin komandantit dhe strategut të Dardanës komandant Rokit. Ai kaloi kufijt e vendosur padrejtësihst për të qenë luftëtar shembullor në luftën që bëhej në Maqedoni nga shqiptarët për ekzistencën dhe mirëqenjen e tyre. Rrahim Beqiri në përballje me forcat sllavomaqedonase plagoset rëndë në Drenovec të Tetovës më 1 gusht të vitit 2001, ku nga plaget e marra edhe vdes në spitalin e Prishtinës. Heroizmi nuk njeh kufij ku përmasat e tij shtrihen andej nga është dhimbja, shtypja, me një fjalë paraqet humanizmin , njerzoren e mbi te gjitha sakrificen për të qenë popujt e lirë. Heroizmi nuk njeh kufij ku përmasat e tij shtrihen andej nga është dhimbja, shtypja, me një fjalë paraqet humanizmin , njerzoren e mbi te gjitha sakrificen për të qenë popujt e lirë. Komandanti nuk njohu rrugë tjetër përveq lirisë dhe të drejtave njerzore. Jo rastësisht heronjët janë të papërsëritshëm. Të tillë vetëm njëher lindin. Andaj sot në këtë 16 vjetor portreti i herojit vetëm sa rritet, ku shtrihet në bregoret e Dardanës për të dhënë mesazh se kah duhet të ecim dhe cka duhet të bëjmë. Ky ishte Rahim Beqiri ushtari “vogëlsia” e tij në shërbim të atdheu

You Might Also Like