Bujqësi

Llashtica e do punën

Read More...

Bujqësi

Ndihmohen pemëtarët vitias

Read More...

Bujqësi

U subvencionuan mbi 6000 fermerë

Read More...

Bujqësi

Shpërndahet mekanizim për 70 familje bujqësore

Read More...

Bujqësi

“Moea” me rendimente rekorde të mollëve

Read More...

Bujqësi

Shpërndahet farë gruri për fermerët

Janë shpërndarë 140 mijë kilogramë farë gruri, ku përfituan 730 fermerë

Read More...

Bujqësi

Sivjet u mbollën 3000 hektarë grurë

Ramiz Ramadani, drejtor për Bujqësi, ka thënë se këtë vit kanë qenë të mbjellë 3.000 hektarë me grurë, 100 me elb dhe 130 të tjerë me tërshërë. Rendimenti mesatar i grurit ka qenë rreth 4900 kilogramë për hektarë, që vlerësohet i kënaqshëm.

Read More...

Bujqësi

Përkrahen bujqit

Drejtoria e Bujqësisë e Komunës së Gjilanit ka shpërndarë  25 makina mjelëse dhe 200 bidonë të inoksit, subvencione këto për blegtorët.

Read More...

Bujqësi, LAJME

Gjilani po i kthehet bujqësisë

“Projektet e realizuara, synimet e mëdha për të ardhmen e bujqësisë dhe tejkalim i objektivave të Drejtorisë së Bujqësisë dhe Pylltarisë në Gjilan, ishin vetëm disa nga të arriturat e këtij dikasteri që është shndërruar në një derë të fuqishme për fermerët”, tha, ndër të tjerash, në konferencën për media të së hënës drejtori i kësaj Drejtorie, Ramiz Ramadani.

Read More...

Bujqësi, Gjilan

Rendimente rekorde të grurit

Sa i përket rendimenteve dhe përmbushjes së nevojave të qytetarëve të Gjilanit del se ky vit ishte i bereqetshëm, me rendimente rekorde dhe përmbushje bazike të nevojave vetanake për 77 për qind të kërkesave të qytetarëve, duke llogaritur Gjilanin me një popullsi prej 100 mijë banorë.

Read More...