Bujqësi

Fermeri i njohur vitias Hamdi Hasani nga Debelldeu shprehet i kënaqur për buxhetin e ndarë për ndihmë bujqësi

Komuna e Vitisë si cddo vit edhe këtë vit ka ndarë mjete buxhetora për ndihmë në formë subvencionesh për fermeret e kkësaaj komuna.E kësaj radhe ajo për këtë vit ka ndarë sasinë më të madhe të ktyre subvencione në shumë prej 330 mijë euro mjete këto tëcilat do tu ndahën bujqëve të kaësaj komune në paisje Teknik por edhe në mjete të tjera.

 

 

Në takimin që paten ditë më paareë me Zv/kryetarin e komunës Hasan Alia  dhe me Drejtorin e Drejtorisë për bujqësi  Naim Pira dhe Drejtorin komunal për Financa  Besnik Imeri ata u shprehen të kënaqur dhe falenderuan strukturat komunale për shumën e ndarë nga buxheti për këtë vit.Njëri nga bujqit më të njohur I kësaj komunë Hamddi Hasani,nga Debelldeu I cili kryesisht merret me kutivimin e patatës së njohur tashmë si patate e Debelldeut shprehet se ne  si fermer ishim të kënaqur për buxhetin e ndarë  për bujqësi në lartësi 330.000 euro.

 

Por ai ka edhe vrejtjet e tija të cilat I ka shprehur në këtë taki.Ai thotë se se  unë si  fermer që jamë nga  fshati  rural siq është Debelldehu, mendoj se ne si fermer do të marrim disa mjete -paisje teknike që parashifen të ndahën  gjatë këtij muaji  si makina sperkatse , kultivator dhe serra po une si fermer qe mirrna sidomos me kultivimin  e patates dhe sivjet kam të mbjeellur  mbi  2. hektarë mendoj dhe besojë se kësaj radhe  më në fun diqka do të përfitoj dhe  do të jamë fitues i një makine – Sperkatse sepse I punojë afro 6. hektar tokë të punuar  në Debelldeh.

 

Hamdiu thotë se në takim që patëm me strukturat komunele kerkova nga Zv/ kryetari  Hasan Alia  dhe drejtori Naim Pira që tu ndahën seë paku  10  paisje teknike mjete për fermeret e Debelldeut që mirren vecms  me kultivimin e patates dhe që të naa ndahën  5. makina për mbjelljën e patates  dhe së paku  5. makna për nxerrjen e patates ku une medoj se nuk jan shum per bugjetin endar ku neve bkëto paisje teknike do të na ndihmonin shumë  neve bujqeve të Debelldehut na po unë besoj se z.Hasan Alia, që  si edhe ne edhe Naim merret edhe me bujqësi  dhe si nji fermer qe mirret me bujqësi por si edhe si edhe drejtori Naim Pira do ti marrin parasyssh kerkesat tona dhe do të na dalin në ndihmë kësaj radhe për cka paraprakisht I falenderojë.Aziz Zuka

 

You Might Also Like