Bujqësi

Në komunën e Vitisë  nisi  fushata e korrje-shirjeve

Në territorin e komunës së Vitisë ka filluar fushata e korrje –shirjeve të drithërave të bardha. Me këtë rast kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti dhe drejtori për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim, Naim Pira, iu kanë dëshiruar fermerëve vitias që të kenë rendimente sa më të larta, duke bërë me dije se komuna do të bëjë çmos që të respektohen rregulloret që ndërlidhën me fushatën e korrje-shirjeve në këtë komunë dhe që procesi të ecën mbarë.

Gjithashtu u bë me dije se është formuar edhe komisioni përkatës nga komuna që do ta bëjë përcjelljen e kësaj fushate.

Drejtori Naim Pira tha se nga informatat e para të marrë prej fermerëve vitias rendimentet e grurit në veçanti është nga 4000-5000 kg pritet te jet edhe me e bereqetshme  për hektarë. Aziz Zuka

You Might Also Like