Libri

NISHI

Bujar Salihu
Aty nisi e keqja e madhe
Katrahura e Toplicës copë-copë
Pastaj ajo u rrokullis tatëpjetë
Naisus thanë dhe ikën të mbetet Nishi
Nishi u shkund e ra përtokë si lisi
U shkund rëndë e keq deri në jugun e vet kobzi
Tre lumenj ndërruan kahet
Dhe historia u shkrua zi
Naisus mbeti nisje e përdhunshme
Naisus nisi dhe ra përsëri
Ra përtej Mollës së Kuqe
Naisus mbeti veç hije në gurë
Ëndërr e atyre që s’u kthyen kurrë

You Might Also Like