OPINION

Ata që e rifilluan rrugëtimin e KF Drita Gjilan 1947 – 1952

Shkruan: Nexhmedin Bunjaku

 

Se KF-Drita nga Gilani,ka nje tradite,ka nje histori te bujshme,nje ecuri te veshtire neper dekada,qe i beri krenar gjeneratat e tera qe barten fanelen e ketije klubi duke filluar qe nga gjenerata e pare pas luftes se dyte boterore ne vitin 1947-1952 me keta emra qe shumica dermuese e tyre ishin Intelektual;
Sebush Klaiqi,Ekrem Gjinolli,Jakup Karajashari,Babush Tali,Enver Tali,Tefik Hajrullahu,Mefak Sherifi,Hasan Rexhepi-Cani,Ramadan Haliti-Pinqa,Masar Kadiu,Ramiz Shehu dhe te tjeret (kerkoj ndjes per emrat tjere qe me mungojn).
Vete emri i klubit,pra KF-Drita,ishte hale ne sy per bandat e atehereshme sllavo-komuniste,dhe per te mbrojtur ngjyrat e ketije klubi kerkohej guxim i madhe dhe sakrifice.
Ishin emrat e lartepermendur dhe te tjeret bashkelojtare te tyre qe kishin guximin te fillojne rrugetimin e berjes se historise se ketije klubi qe sot gezon rrespektin e nje klubi te madhe dhe me tradite.
Vit pas viti,dekade pas dekade,gjenerate pas gjenerate,por gjithemone nen presionin dhe diktaturen e bandave sllavo-komuniste deri vitin 1989 kur na u ozurpuan stadiumet dhe u plaqkiten te gjitha pergaditjet(uniformat,topat etj.),dhe nga viti 1991 kur klubi garonte nen embrellen e Federates se Futbollit te Republikes se Kosoves,ku presioni,torturat,burgosjet,maltretimet dhe represioni,ushtrohej nga okupatori serb i instaluar ne Kosove.
Ishin kohera te mjegullta kur disa here u provua te shuhet emri i klubit Drita,por asnjehere nuk munden te arrijne pushtetet e atehereshme qe kete emer ta largojne nga zemra dhe mendja e tifozerise dhe qytetareve te Gilanit.
Ishte dhe eshte krenari te vazhdosh rrugen e gjenerates se pare qe sakrifikuan shume,eshte krenari te bartesh fanelen e nje klubi qe ne gjirin e vet kishte Intelektual qe stoikisht mbrojten emrin e klubit e me kete mbrojten edhe identitetin.
Qytetaret e Gilanit,kryesit qe udhehoqen dhe qe po e udheheqin klubin e posaqerishte tifozeria Intelektualet,jane mirenjohes per kontributin e te gjitha gjeneratave qe barten fanelen e KF-Drita qe nga viti 1947 gjer me sot.
Ket vit KF-Drita feston datelindjen e 70-te,me besim te plote se kete pervjetore do e festojme me trofe,si njeri nder klubet me te organizuara,me nje udheheqje qe din se qka kerkon dhe nuk kursen asgje per te arritur sukseset,dhe nje armate te tifozerise me te madhe ne rajon dhe me gjere Intelektualet.

You Might Also Like