Tregti/Turizëm

Kompleksi Gjilani në Ksamil, jo vetëm perla e bregdetit, por edhe e  humanizmit

La Luna Resort & Kompleksi Gjilani në Ksamil të Sarandës, nuk janë perla vetëm të bregdetit shqiptar, që magjepsin  me bukuritë e saja përrallore, por edhe “perla” të humanizmit.

Ky resort, me pronar Selver Xhelili, viteve të fundit ka krijuar standard të ri në këtë biznes, që jo rrallë kush mund edhe ta bëj realitet.

Ai tashmë gjatë muajit maj dhe gjysmës së parë të qershorit, dërgon kategori të ndryshme jetësore për pushime disa ditësh në këtë kompleks,   pa asnjë kompensim.

Këtë vit, Xhelili, ka dërguar rreth 1300 persona në kompleksin e tij,  për të pushuar me të gjitha harxhimet e tija personale.

Nga zemra e hapur e Xhelilit, në ambientet e kësaj qendre bregdetare kanë qëndruar  kategori të ndryshme kosovare si: sportistë, mësimdhënës,  shërbyes civil dhe administrativ,   punëtorë të sigurisë, organizata rinore, nxënës  dhe studentë të dalluar e plot të tjerë.

Nuk ka ndonjë  organizim të çfarëdo natyre qoftë,  që ai ta ketë kthyer mbrapa. Ka qenë gjithnjë në krye të çdo iniciative vullnet mirë dhe në heshtje ka qëndruar.

Xhelili është bërë emblemë e mirësisë dhe dashurisë njerëzore përgjatë rrugëtimit të tij me plot sfida. Një  “margaritar’ i humanizmit, një personalitet  brilant dhe me  çiltërsi  shpirtërore!!!

Ai po krijon identitetin e tij prej një qytetari human dhe të  pa zëshëm, shembull i një afaristi vizionar, dashamir i dorëdhënies.

Xhelili nuk dallohet për humanizëm vetëm në resortin e tij, por ai ka ndihmuar shkolla, çerdhe, xhami, shoqata të  ndryshme humanitare, mësimdhënës , mjekë, pjesëtar të Policisë së Kosovës, punëtorë fizik, administrativ,  teknik edhe në infrastrukturë.

Ai  asnjëherë nuk e ka lënë anash as vendlindjen e të parëve të tij, Malësinë e Bujanovcit, sa herë që është kërkuar nevoja për ndonjë ndihmë eventuale.

Emri i tij po shënohet  në një kapitull të ri,  humanist dhe afarist i suksesshëm e vizionar me përmasa  mbarëkombëtare dhe përtej saj.

Selver Xhelili, është inxhinier me profesion, veprimtar e aktivist e palodhur, ish studentë i dalluar i Fakultetit Teknik, ish- kryetar i Organizatës Rinore Studentore, dorëlirë,  afarist i suksesshëm dhe shumë i dashur për gjithsecilin./Kryelajmi/

You Might Also Like