Muzikë

Një koncert për lakmi

Para ca ditësh u mbajt koncert nga Ansambli i Këngëve e Valleve “Gjilani” për nder të Ditës së Flamurit. Programi filloi me rite e këngë folklorike interpretuar nga – Qemajl Musliu – “Zakon burri e ka paseë” – Afrim Haziri – Interpretim me tupan – Rifat Idrizi dhe grupi i valltarëve – “Loja e kaqakëve” – Lumturie Shabani – “Ka dal nana” – Anuar Dermaku – “Vend i dashur ku u linda” – Vëllezërit Ardian dhe Shpend Shabani – “Këngë për Adem Jasharin” – Grupi i valleve burimore – Vallja e Ibrahim Hoxhës dhe vallja e Preshevës Pjesën e dytë të koncertit Ansambli “Gjilani” e vazhdoi programin me këngë popullore dhe valle koreografike nën udhëheqjen artistike të Murat Ismajlit dhe këngëve të aranzhuara nga Burhan Azizi : – Afrim Haziri – “Kthehu Rini”, – Dea Shabani – “Vajzë me kaqurrela”, – Dritëro Shaqiri – “Jam bandil”, – Eroll Ahmeti – “Iliriana”, – Finesa Selimi – “Rrjedh në këngë e ligjërime”, – Grupi i valltarëve – “Vallja e Mozaikut” me koreograf Qemajl Musliu, – Granit Ismajli – “Nuk njohim kufi”, – Rafete Behluli – “Këngë për Skenderbeun”, – Berat Demiri – “Djemt e shqipes”, – Xhentian Jetishi – “Hej Kaqanik”, – Grupi i valltarëve – “Kollazh Kosovar” me koreograf Qemajl Musliu, – Elona Sadiku – “Kur bjen fyelli e çiftelia”, – Qemajl Musliu – “Po qan sulltani”, – Gramos Daku – “N’Mitrovicë me ngritë flamurin”, dhe – Lumturie Shabani – “Jo nuk ndahet Mitrovica”. Moderatore ishte Albunita Kadriu. Ky koncert madhështorë u organizua nga AKV “Gjilani” në mbështetje të Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport. Kryetari i Ansamblit Fazli Berisha falenderoi: – Komunën e Gjilanit me kryetar Z. Alban Hyseni. – Drejtorinë për Kulturë, Rini dhe sport në Gjilan me drejtor Z. Kushtrim Zeqiri. – Teatrin e qytetit Gjilan me drejtor Erson Zymberi. – Skenografia, Ndriqimi, Xhirimin dhe Fotografimin: Produksioni ARTFABE. – Zerimi: DJ Albani, – Ton mjeshtër: Besim Baftiu. – Royal Lounge Bar – Mollëkuqet për torten që e dhuroi për anëtarët e Ansamblit. – Burim Baftiu – Pexi Reklama Në veqanti ai falenderoi publikun që e përcolli gjatë gjithë kohës me duartrokitje dhe të gjithë ata që ndihmuan në realizimin e koncertit si dhe mediat elektronike e sidomos portalet vendase që e percjellin dhe e informojnë opinionin për arritjet e AKV “GJILANI” nëpër festivale kombëtare dhe ndërkombëtare. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Komuna e Gjilanit Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport – Gjilan Teatri i Qytetit – Gjilan Artfabe Produksion Royal Loung Bar Pexi Reklama

You Might Also Like