OPINION

Fahri Fazliu emblemë e luftës çlirimtare

Sot mbushen 54 vjet, kur lindi njëri prej figurave emblematike të lëvizjes sonë kombëtare. 24 shkurti është sinonim i ditëlindjeve të dëshmorëve, i atyre që sakrifikuan për shtetin, prosperimin dhe bashkimin kombëtarë. Fahri Fazliu i takon plejadës së luftëtarëve që luftën e bënë me pendë e pushkë. Ai ra për të mos vdekur kurrë në luftë të pabarabartë me 2 nëntor 1989 në lagjen “Bregu i Diellit “ në Prishtinë. Aty së bashku me Afrim Zhitinë qëndruan heroikisht duke sinjalizuar se liria pa gjak nuk vjen. Ranë si bilbila  duke kënduar.Izmi Zeka.

You Might Also Like