Gjilan

Selver Xhelili për eskursionin: Jo 149 euro, por 90 euro për çdo nxënës/e

Unë, duke parë shqetësimin e madh të prindërve për fëmijët e tyre për mospërballimin e lartë të çmimeve për ekskursionet e tyre, jam i gatshëm që të takohem me Kryetarin e Komunës së Gjilanit, duke i lënë inatet politike. Jam i gatshëm ta zgjas dorën e bashkëpunimit, t’i ndihmojmë qytetarët tanë, nxënësit, prindërit e familjet, me këtë gjendje të rëndë financiare pas pandemisë e inflacionit. Jam i gatshëm t’i marrim të gjithë nxënësit me çmim 90 euro për çdo nxënës, plus ata në gjendje të rëndë financiare, t’i lirojmë nga pagesa, për interes të qytetarëve tanë. Kam përvojë disavjeçare për ekskursione të nxënësve dhe mikpritjen e mijëra mysafirëve nga të gjitha trevat shqiptare në hotelet që i kam në dispozicion për kohë të gjatë në Ksamil dhe Sarandë. Çmimi prej 149 eurosh për dy ditë është barrë e rëndë për nxënësit e prindërit, e veçmas familjet me vështirësi financiare. E kuptoj thellësisht gëzimin e veçantë të çdo nxënësi dhe nxënëseje për ekskursion, pasi të gjithë kemi qenë nxënës dhe e dimë sa rëndësi ka argëtimi jashtë vendit, me bashkëmoshatarët, klasën e gjeneratën tonë. Ekskursioni për nxënësit duhet të jetë i përballueshëm financiarisht për çdo nxënës. Jam në anën e nxënësve dhe prindërve për reagimin dhe ankesën e drejtë për çmimin e vendosur për dy ditë. Kurrë në jetë edhe si biznesmen, nuk kam dashur të përfitoj financiarisht nga nxënësit për ekskursione. Ekskursionet e nxënësve duhen të jenë me çmime simbolike, vetëm për të mos humbur. Më shumë se biznes, ekskursionet duhen të mbështeten nga të gjithë, madje institucionalisht të subvencionohen familjet në nevojë, pasi që janë gëzimi i fëmijëve dhe regjistrimi i një prej kujtimeve më të mira në jetën tonë. Jam i gatshëm në çdo moment për nxënësit tanë. Vetëm të më ofrojë mundësi të bëjë këtë të mirë për Gjilanin, nxënësit, prindërit, familjet, i pari i Komunës së Gjilanit dhe Drejtoria Komunale e Arsimit. Mezi po pres të jem në shërbim të nxënësve dhe prindërve!

Selver Xhelili

You Might Also Like