Te ndryshme

Urime 25 vjetori i Ditës së Çlirimit të Kosovës!

Shkruan: Ilmi MUstafa
Në këtë ditë historike, kur festojmë 25 vjetorin e Ditës së Çlirimit të Kosovës, le të kujtojmë me krenari dhe mirënjohje të thellë të gjithë ata që kontribuan dhe sakrifikuan për lirinë tonë. Ky përvjetor na rikujton rrugëtimin e gjatë dhe të vështirë që populli ynë përshkoi drejt lirisë dhe pavarësisë.
Së pari, faleminderit nga zemra Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) për guximin, vendosmërinë dhe sakrificën e tyre të pashoqe. Pa përkushtimin dhe luftën heroike të çdo pjesëtari të UÇK-së, sot nuk do të kishim mundur të jetonim në një Kosovë të lirë dhe sovrane.
Një nderim i veçantë shkon për Komandantin legjendar, Adem Jashari, i cili me trimërinë dhe vendosmërinë e tij mbetet simbol i sakrificës dhe heroizmit për lirinë e Kosovës. Adem Jashari dhe familja e tij u bënë një shembull frymëzues për brezat e ardhshëm, duke treguar se liria kërkon përkushtim të plotë dhe gatishmëri për të dhënë gjithçka.
Faleminderit gjithashtu Komandantit Ramush Haradinaj, i cili me udhëheqjen dhe trimërinë e tij ka luajtur një rol kyç në luftën për liri. Kontributi i tij i palodhur në betejat më të ashpra për çlirimin e vendit do të mbetet gjithmonë i vlerësuar nga çdo qytetar i Kosovës.
Në këtë ditë të veçantë, nuk mund të harrojmë miqtë tanë ndërkombëtarë, veçanërisht Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe NATO-n, të cilët qëndruan krah nesh në momentet më të vështira. Falënderimet tona më të sinqerta shkojnë për mbështetjen e tyre të pakursyer dhe ndërhyrjen vendimtare që ndihmoi në përmbushjen e ëndrrës sonë për një Kosovë të lirë dhe të pavarur. Pa përkushtimin dhe ndihmën e tyre, rrugëtimi ynë drejt lirisë do të kishte qenë shumë më i vështirë dhe me pasoja të paparashikueshme.
Në këtë ditë të shënuar, le të reflektojmë mbi sakrificat e bëra dhe të punojmë së bashku për të ndërtuar një të ardhme të ndritur dhe të qëndrueshme për Kosovën tonë të dashur. Le të ruajmë dhe të promovojmë vlerat e lirisë, demokracisë dhe drejtësisë për të cilat luftuan paraardhësit tanë. Le të jemi të bashkuar në përpjekjet tona për të siguruar një jetë më të mirë për brezat e ardhshëm dhe për të realizuar aspiratat tona si komb.

You Might Also Like