Komunikacion

Aktivitete javore në trafikun rrugor

Gjilan, 10 maj 2024

Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan, njësia rajonale e trafikut rrugor dhe stacionet policore të Drejtorisë
Rajonale të Policisë Gjilan gjatë periudhës kohore 03.05.2024 – 10.05.2024 në vazhdën e implementimit
të planit operativ ‘’Siguria në trafikun rrugor’’ kanë realizuar aktivitete në zonën e përgjegjësisë që
mbulon shtatë (7) komuna.
Gjatë kësaj periudhe janë shqiptuar njëmijë e njëqind e nëntëmbëdhjetë (1119) gjoba për kundërvajtësit
të cilët kanë rënë ndesh me ligjin për rregullat e trafikut rrugor.
Po ashtu në kuadër të këtij plani janë ndërmarr aktivitete edhe në:
• Hetim i tre (3) aksidenteve të trafikut me dëme materiale,
• Hetim i katërmbëdhjetë (14) aksidenteve të trafikut me të lënduar,
• Janë konfiskuar përkohësisht 16 patentë shoferë.
Njësitet policore të Drejtorisë Rajonale të Policisë Gjilan kanë mbajtur dhe vazhdojnë të mbajnë pika të
shumta të kontrollit të automjeteve me qëllim të prezencës sa më të madhe në terren dhe parandalimit të
aksidenteve të trafikut rrugor, me theks të veçantë të aksidenteve me fatalitet.
Me qëllim parandalimin e aksidenteve në trafikut rrugor, Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan apelon tek
të gjithë ngasësit që të respektojnë dispozitat ligjore në trafik, të përshtatin ngasjen dhe shpejtësinë me
kushtet e rrugës dhe rregullat në trafik.

You Might Also Like