Libri

Ata që nuk kanë shpresë, nuk jetojnë

POEZI

Ata që nuk kanë shpresë, nuk jetojnë

Pse ky zhgënjim total gjithandej në horizont?
Humbje shprese e bese, kudo
Duket se bota po shembet

Arsyeja ka kuptim,
Mblidhni kurajo

Kurajo dhe vetëm kurajo
Se nuk bënë ndryshe
Frikacakët botën nuk e shijojnë

Tani më, të gjithë e kukuptuam se e djeshmja ishte një rrenë e kulluar
Ndërsa, e nesërmja është hipotetike,
hiq nuk dihet a vjenë a nuk vjen?
Njëqind pengesa të pakuptimta i ka në rrugë.

Prandaj
Jetoje të sotmen, o njeri
Se botës nuk i dihet,
Lufta në Ukrainë do të zgjatë aq sa ka ukrainas për t’u vrarë

Aq sa ka armë Evropa për të shitur

Pastaj…

Pastaj, mund të dodhë edhe më e keqja, një tërmet si në Turqi.
Kohërat kanë ndryshuar, o mik po e shihni edhe vet

Qytetërimit arab,

Shamisherif e Alepo askush nuk po j’au varë.

You Might Also Like