Gjilan

Ismet Azizi ndalohet nga policia e Serbisë!

Pas më tepër se katër viteve të së ashtuquajturës “masës” së Policisë së Serbisë, Kryetari i shoqatës “Kosova për Sanxhakun” Ismet Azizi u ndalua dje nga policia kufitare serbe në Bërnjak dhe u mor në pyetje nga njësiti për terrorizëm, i stacionit policor të Novi Pazarit.

Ali Daci, shkruan ne profilin e tij në facebok:

Pas më tepër se katër viteve të së ashtuquajturës “masës” së Policisë së Serbisë, Kryetari i shoqatë “ Kosova për Sanxhakun” Ismet Azizi u ndalua dje nga policia kufitare serbe në Bërnjak dhe u mor në pyetje nga njësiti për terrorizëm, i stacionit policor të Novi Pazarit.

Që nga vjeshta e viti 2017, dy vite pas themelimit të shoqatës “ Kosova për Sanxhakun” kur Ismat Azizi, kryetar, shkoj me disa aktivist të shoqatës në varrimin e të ndjerit Shmeso Kuçeviq , kryetarit të Komunës së Tutinit, ka qenë nën këtë “ masë” të policisë së Srbisë. Azizi në çdo hyrje dhe dalje në Serbi, policia kufitare ka qenë e detyruar të më ndaloj, dhe për deri sa nuk merr pëlqimin nga qendra ai nuk ka mund as të hyj e as të dal nga territori i Serbisë. Dje pas një ftese zyrtare nga Muezu i qytetit të Novi Pazarit, me rastin e manifestimit në Përvjetorin e themelimit, ai udhëtoj paradite dhe u ndalua nga policia kufitare serbe dhe pas një pritje disa orëshe të ardhjes së policisë nga Novi Pazari, Azizi u mor në bisedë informative nga inspektorët e njësitit për terrorizëm. Sipas Azizit sjellja ishte korrekte dhe profesionale. Ai është pyetur nga inspektorët e policisë në lidhje me qëllimin e themelimit të shoqatës, objektivat dhe synimet. Kryetari i OJQ “Kosova për Sanxhakun” ka dëshmuar punën e shoqatës në sajë të bashkëpunimit me institucionet dhe shoqatat në Sanxhak duke filluar nga Këshilli Kombëtar Boshnjak dhe organizata tjera joqeveritare atje. Më këtë rast ai njoftoj policinë , për akuzat i bëhen nga individë, intelektual dhe mjetet e informimin të Sanxhakut, për gjëja ekzistimit të Projekti për shqiptarizimin e boshnjakëve të Sanxhakut. Inspektoret u njoftuan se shoqata ka dy portale, atë të“ Kosova për Sanxhakun” dhe portali “Dardaniapress.net”, në dy gjuhët ku gjithçka është transparentë. Në bazë sjelljes së policisë u nënkuptua se një masë e tillë ndalese ka qenë e pakuptimit dhe se kinse duhet “hequr.” Zoti Ismet Azizi u ndalua në pikën kufitare të Brrnjakut edhe gjatë kthimit por nuk u mbajtë gjatë sa në hyrje.

You Might Also Like