SPORTI

Ja kush është shpërblyer ‘’Më të mirët e vitit 2023’’ në sportin gjilanas

‘’Më të mirët e vitit 2023’’ në Kulturë, Rini dhe Sport
Më 20 dhjetor 2023 në sallën e Teatrit të qytetit të Gjilanit janë shpallur më të dalluarit e vitit në Kulturë, Rini dhe Sport, ngjarje e përvitshme tashmë.
Më të dalluarit e vitit në Sport janë si vijon:
Sportisti i Vitit:
1. Fortesa ORANA – Karate, KK Dubova, Gjilan
• Medalja e Bronzët në Kumite në Kampionatin Botëror “Budapest 2023”
• Kampione kombëtare dhe regjionale
• Anëtare dhe kapitene e Kombëtares
Dhjetë më të dalluarit në sport gjatë vitit 2023:
1. Adelajda PRENGA – Volejboll, KV Drita-F, Gjilan
• Kampion i Kosovës 2022/2023
• Kupa e Kosovës 2023
• Kupa e FVK-së 2023
• Kupa e Pavaresise 2023
• Kampion vjeshtor 2023/2024
• Anëtare dhe kapitene e Kombëtares
2. Dienit ISUFI – Futboll, FC Drita, Gjilan
• Nënkampion Kosovës
• Paraqitja në gara Evropiane me FC Drita
3. Endrit BEKA – Karate, KK Emperors, Gjilan
• Vendi 9-të në Botë ekipore
• Vendi 3-të në kampionatin Ballkanikë
• Kampion kombëtarë)
4. Fatlum HAJRIZI – Volejboll, KV Drita-M, Gjilan
• (Vendi 3-të Kampionati Kosovës
• Kapiten te KV DRITA – Meshkujt
5. Hatigje ZEJNULLAHU – Karate, KK AS, Gjilan
• Medalja e Bronzët në Kumite në Kampionatin Botëror “Budapest 2023”
• Kampione kombëtare dhe regjionale
• Anëtare e Kombëtares
6. Jakup AJDARI –Karate, KK Agim Ramadani, Gjilan
• Vendi 9-të në Botë ekipore
• Kampion kombëtarë dhe regjional)
7. Oltion BILALLI – Futboll, SC Gjilani
• Finalistë i Kupës së Kosovës më SC Gjilani
• Lojtarë titullarë të SC Gjilani
8. Shpresim SHABANI – Karate, KK Emperios, Gjilan
• Vendi 9-të në Botë ekipore
• Kampion kombëtarë dhe regjional
9. Uran AHMETI – Atletik, Gjilan
• Vendi 2-të maratona Gjilanit
• Vendi 3-të maratona e Shkupit
• Vendi 1-rë në Ohër, pjesëmarrës në shumë gara tjera
10. Vlera QERIMI – Karate, KK Dubova, Gjilan
· Medalja e Bronzët në Kumite në Kampionatin Botëror “Budapest 2023”
· Kampione kombëtare dhe regjionale
· Anëtare e Kombëtares
Klubi më i dalluar në sport gjatë vitit 2023:
1. KV DRITA – Femrat, Gjilan
· Kampion i Kosovës 2022/2023
· Kupa e Kosovës 2023
· Kupa e FVK-së 2023
· Kupa e Pavaresise 2023
· Kampion vjeshtor 2023/2024
· Pjesëmarrës në Kupën Ballkanike për ekipe
Trajneri më i dalluar gjatë vitit 2023:
1. Alban Beqiri – Karate, KK AS, Gjilan
· Medalja e Bronzët në Kumite në Kampionatin Botëror “Budapest 2023”
· Selektor i Kampionëve Ballkanikë, kombëtare dhe regjionale
· Selektor i Kombëtares së Kosovë
Punëtori sportiv më i dalluar gjatë vitit 2023:
1. Drilon SYLEJMANI – Futboll, SC Gjilani, Gjilan
· (Finalistë i Kupës Kosovës me SC Gjilani, Paraqitja në gara Evropiane)
Referi më i dalluar gjatë vitit 2023:
1. Mervan BEJTULLAHU – Futboll
· (Gjyqtar me stemë te FIFA-s, Gjyqtar në Superligën e Kosovës si dhe në ndeshje ndërkombëtare)
Shpresa e Vitit:
1. Donat SYLA – Boks, KBB Drita, Gjilan – Shpresa Vitit 2023
(Medalja e Bronztë në Evropë,Kampion në turne kombëtar dhe rajonal, Anëtar i Kombtares, Bursistë Olimpik)
Dhjetë shpresat në sport gjatë vitit 2023:
1. Amar DAKU –Karate, KK Agim Ramadani, Gjilan
(Nënkapion Ballkanikë U12, Kampion i Kosovës, Kampion në turne kombëtar dhe rajonal)
2. Diellza IBRAHIMI – Futboll, KF Intelektualet, Gjilan
(Anëtare e Kombtares)
3. Dilon LATIFAJ – Sporti Shkollor
(Kampione me sportin shkollorë në volejboll)
4. Euron Sylejmani – Futboll, SC Gjilani, Gjilan
(Shumë paraqitje me SC Gjilani dhe kapiten, njëri ndër talentët e futbollit Gjilanas)
5. Erina SHERIFI – Karate, KK AS, Gjilan
(Medaliste e bronztë në kampionatin Ballkanikë U14, Kampione e Kosovës, Kampione në turne kombëtar dhe rajonal)
6. Idea HAZIRI – Karate, KK Drita, Gjilan
(Medaliste e bronztë në kampionatin Ballkanikë Kata U10, Kampione e Kosovës)
7. Lenë OSMANI – Ping Pong, KPP Drita, Gjilan
(Kampion e Kosovës U19 dhe U17, Medaljë të shumta nte Senioret, Turne ndërkombëtarë)
8. Lorente MUJI – Badminton, KBM Don Bosko, Gjilan
(Kampion i Kosovës U11 si dhe në 3 konkurencat: individuel, qifëtë dhe miks anëtare i kombtares)
9. Megi BISLIMI – Volejboll, KV Drita-F, Gjilan
(Kampion i Kosovës, Kupa e Kosovës, Anëtare e Kombëtares, transfer në klubin më të madhë në botë Eczacibasi Turqi)
10. Meris MALIQI – Futboll FC DRITA, Gjilan
(Përfaqësueses në të gjitha grupmoshat e kombëtares Kosovës, pjesëtarë i rregulltë te seniorët FC Drita)
Përfaqësim në Arenën Ndërkombëtare:
1. Liridon BEQIRI – Vrapim Malor, Gjilan
2. Mirlind DAKU – Futboll, Gjilan
3. Shkëlqim MIFTARI
(Paraqitje në shumë turne ndërkombëtarë)
Rekordmen ne Guinness World Records
(Përfaqësues në kombtaren e Shqipërisë ku arriti kualifikimin në EURO 2024)
Post Mortem:
– Arban Bislimi – KPSR Elita, Gjilan – Peshkim Sportiv
– Bekim Maliqi – Futboll, Gjilan
– Muhamer Murati – Futboll, Gjilan

You Might Also Like