Sportet me dorë

Landrit Mustafi, digë e pashpërthyeshme në mbrojtjen e KH Drita

Mbrojtja e Dritës nuk mund të mendohet pa të, ngase ai është digë e pashpërthyeshme mu te vija e gjashtëmetërshit të portës së vet. I pakalueshëm në mbrojtje, i pandalshëm në sulm, i rrufeshëm në lojë, por i qetë në jetë e i dashur për shokët e publikun, ky është Landrit Mustafi, hendbollisti i KH Drita nga Gjilani.

Landrit Mustafi, qysh i ri ishte dashuruar në lojën e hendbollit, andaj nisi të ushtroj me zell, për të arritur deri te ekipi i parë, ku tashti është lojtar standard.

Lojërat e tija të mira i rritën sukseset e KH Drita, kurse ky lojtar i qendrës, pos që është i pakalueshëm në mbrojtje jep edhe kontributin e tij në fazën e sulmet, shpesh duke shënuar e duke e nxjerr penalti, që më pas i konkretizojnë bashkëlojtarët e tij.

Landriti, ndonëse në moshë të re, tashti ka përvojën e duhur dhe me ekipin e tij, KH Drita ka një synim të përbashkët, atë të daljes në arenën ndërkombëtare, synim që është plotësisht i realizueshëm, ngase KH Drita bashkë me Kastriotin , Prishtinën dhe Trepçën kanë vënë kandidaturën për pozitën e dytë, menjëherë pas Besës, sikurse që synim e kanë edhe Kupën e Kosovës në Hendboll.

Krejt këto lojëra të mira të Landrit Mustafit, gjithsesi se i kanë rënë në sy edhe përzgjedhësit të Kosovës, i cili e ftoi në përbërjen U20 dhe edhe aty ky lojtar perspektiv është shquar për lojërat e mira.

“E dua shumë lojën e hendbollit. E imja është të punojë shumë e pa u ndalë, ngase vetëm në këtë mënyrë mund t’i realizojë synimet e mija dhe të klubit tim”, thotë Landrit Mustafi, për të cilin fjalë të mira kanë edhe kryetrajneri Erhan Shahini dhe kryetari i klubit, Luan Sllamniku.

Mustafi ka të gjitha parakushtet për të bërë emër në hendbollin kosovar dhe atë ndërkombëtar, kurse shumë shpejt për këtë emër do të dëgjohet edhe më shumë.

You Might Also Like