Gjilan

Nënshkruhen kontratat e operatorëve për ndërtimin e autostradës Prishtinë-Gjilan

Ministria e Infrastrukturës ka nënshkruar kontratat e operatorëve ekonomik për ndërtimin e autostradës Prishtinë – Gjilan.

Ministri Pal Lekaj, me rastin e nënshkrimit të kontratave të operatorëve, ka thënë se kjo nënkupton që shumë shpejt do të fillojnë punimet në materializimin e këtij projekti shumë domethënës për Gjilanin, por edhe për Kosovën dhe lidhjen e saj me korridore.

Lekaj ka thënë se nga çmimi fillestar për ketë projekt, buxhetit të Republikës së Kosovës i janë kursyer mbi 12 milionë euro, të holla këto që tashmë mund të alokohen për projekte të tjera.

“Po ashtu nga sa janë planifikuar të shpenzohen si çmim i projektit, mbi 41 milionë euro më pak kushtojnë kontratat e tetë operatorëve ekonomikë”, citohet të ketë thënë Lekaj.

“Ashtu siç e kam thënë nga fillimi, nuk kemi ardhur në Qeveri, respektivisht në Ministrinë e Infrastrukturës, për të bllokuar asnjë projekt mbi baza elektorale e partiake, siç na janë referuar ish-Qeveria në vazhdimësi, që sot janë në opozitë. Do të jemi të barabartë për të gjitha komunat dhe tërë Kosovën do ta trajtojmë njëjtë në kuptimin e shpërndarjes së projekteve infrastrukturore”, theksoi Lekaj.

Ministri në fund tha se për Gjilanin dhe qytetarët e saj kjo rrugë nënkupton komunikim me të shpejtë ekonomik e fizik me të gjithë vendin.

You Might Also Like