ARSIMI

ShoqInf këshillohet me ShMK për Olimpiadën e programimit

Dje, më 20 maj, kryetari i Shoqatës së Informatikës, Ridvan Bunjaku, u takua me kryetarin e Shoqatës së Matematikanëve të Kosovës, Armend Shabanin, dhe anëtarin e bordit të SHMK, Valmir Krasniqin, njëkohësisht udhëheqës i projektit Kenguri dhe i fushës së matematikës në Institutin Atomi.
Qëllimi i takimit ishte ndarja e përvojës së Olimpiadave të Matematikës të organizuara tashmë disa vite nga SHMK, me sukses ndërkombëtar. SHI synon të organizojë Olimpiadë të Programimit të paktën deri në nivel shtetëror. Shoqatat u dakorduan ta nënshkruajnë një memorandum të bashkëpunimit dhe ta rrisin bashkëpunimin në fushat e përbashkëta.

You Might Also Like