Libri

“TRIREMA E POEZISË JONIANE”, PËR TË DHJETËN HERË RADHAZI

Për të dhjetën herë me radhë, në jugun e bukur shqiptar, në Sarandë, më 30 shtator e 1 dhe 2 tetor, u mbajtë Manifestimi ndërkombëtar i poezisë “Trirema e poezisë joniane”.
Të pranishëm në këtë manifestim letrar, ishin poetë nga disa shtete të rajonit e mesdheut, si Spanja, Maroku, Italia, Maqedonia, Kosova e Shqipëria.
Të ftuar dhe të pranishëm prej Kosovës ishin shkrimtarët, Anton Nikë Berisha, Ibrahim Kadriu, Adem Gashi, Nexhat Rexha, Naime Beqiraj, Prend Buzhala, Sejdi Berisha dhe unë.
Nata e parë e poezisë, e cila u shoqërua me një fjal/ mirëseardhjeje nga kryetari i Klubit të Krijuesve Jonianë, Agim Mato, iu takoi poetëve mysafirë, të cilët u prezentuan me krijimet e tyre, një pjesë të të cilave i deklamoi aktori Vangjel Agora. Kurse mbrëmjen poetike e moderoi Dashamir Malo.
Dita e dytë e takimeve poetike në Sarandë, ishte e ngjeshur me vizita, në Parkun Kombëtar të Butrintit, si dhe në dy galeri të qytetit.
Në mbrëmje, fillimisht në ambientet e hotel “Butrintit” u përurua antologjia e përbashkët poetike e poetëve të Jugut të Italisë si dhe të Shqipërisë, për të cilën folën, Agim Mato, Anton Nikë Berisha, Bardhyl Maliqi dhe Irena Gjoni.
Nxënësit e gjimnazit “Hasan Tasini” që ishin dhe surpriza e mbrëmjes, shkëlqyeen me një recital të zgjedhur prej kësaj antologjie si dhe me dy pika muzikore.
Më pas, në Kompleksin hotelier “Bougainville bay Saranda”, vazhdoi nata e dytë e prezenbtimit të poetëve, kësaj radhe, kryesisht të poetëve nga Saranda dhe nga qytete të ndryshme të Shqipërisë.
Në përmbyllje, Organizatori nderoi me Mirënjohje, kurora të argjendta dafinash, shkrimtarët Anton Nikë Berisha, Fatmir Terziu si dhe Daniele Giancane për kontribut dhe bashkëpunim me Klubin e Kkrijuesve Jonianë. Ndërsa poetët pjesmarrës, me çertifikata.
Takimet Poetike të Sarandës, u shquan me një mikëpritje të ngrohtë shqiptare si dhe me një organizim solid nga Klubi i Krijuesve Jonianë që u ndihmuan dhe nga Bashkia e Sarandës.

Sabit Rrustemi

You Might Also Like