OPINION

Edi Rama do të duhej të hartojë  draft për Krahinën e Preshevës, e jo për shtetin e  Kosovës  

Kryetari i Partisë Socialiste, njëherit Kryeministri i Shqipërisë, ka bërë të ditur në një konferencë për media se dje ua ka përcjellë një draft për Bashkësin e komunave me shumicë serbe në Kosovë.
Para se të ndërrmirrte këtë inciativë Edi Rama,është dashur të mendojë se Republika e Kosovës, tani më është shtet, dhe kjo është mohim i shtetësisë së Kosovës, ky veprim është një argat i Serbisë.
Edi Rama,është dashur të ngrit e shtron çështjen e Krahinës shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë,që përfshin Medvegjë, Bujanoc e Preshevë.Kjo krahinë nuk e ka të zgjidhur statusin politik, pengesë e të gjitha zhvillimeve. Kjo Krahina shqiptare vazhdon të mbetët Rajoni më i prapambetur në gjithë Evropën, është Krahina më e diskriminuar në gjithë Evropën, kemi pasivizim e diskriminim, një pastrim etnik dhe shkelje e të drejtave e lirive të njeriut dhe të drejtave kolektive. Këto padrejtësi asnjëherë Edi Rama, nuk i ka ngritur. Edi Rama, asnjëhër nuk e ka ngritur se Serbia ka kryer dëbimin  dhe gjenocidin që na ka shkaktuar për më shumë se një shekull.
Mbesim me shpresë se Edi Rama,  pas inciativës në hartim të një drafti për Bashkësin e komunave me shumicë Serbe në Kosovë, do të ndan kohë  edhe për Krahinën e Preshevēs, Krahinën e Sanxhakut,që tani është gati se asimiluar, për Shqiptarët në Maqedonin e Veriu që duhet të jen element konstituiv i kësaj Republike, në Malë të Zi, e veçmas Edi Rama, do të ketë kohë edhe për Shqiptarët në Greqi dhe gjithë hapasirat shqiptare e Diasporë.
Pas angazhimit   për ndarjen e Kosovës, për insistimin në Ballkanin e Hapur, inciativa për hartimin e draftit  për Bashkësin e komunave me shumicë Serbe në Kosovë, jan  veprimet  më të dëmshme që i ka shkaktuar Edi Rama, Republikës së Kosovës.
Shkruar nga: Refik HASANI                                                                      10 qershor  2023

You Might Also Like