Gjilan

Mesazhet e përfaqësuesve të institucioneve janë në funksion të mbrojtjes së shëndetit

Në mesazhin e saj, Dr. Ajhane Sefiu nga Qendra Rajonale e Shëndetit Publik, ka porositur qytetarët e regjionit të Gjilanit që të kenë kujdesin dhe vigjilencën maksimale në ruajtje të shëndetit dhe kujdes maskimal për të moshuarit dhe fëmijët.

Ndërsa në paraqitjen e tij, dr. Ukshin Ismajli, drejtor klinik në Spitalin e Përgjithshëm, ka thënë që është i domosdoshëm qëndrimi në shtëpi. “Mos i jepni këmbë virusit, por të ecim përpara së bashku”, tha ai.

Dr. Fejzulla Berisha, drejtor i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare, ka thënë se shërbimi i nivelit primar është në gjendje gatishmërie 24 orë dhe shërbimet do të ofrohen në shtëpitë tuaja.

Ndërsa, Rabit Murseli, komandant i Njësisë së Zjarrfikjes dhe Shpëtimit, ka kërkuar që të gjithë qytetarët të rrinë në shtëpi dhe ti kursejnë intervenimet e tyre.

Kryetari I Bashkësisë Islame në Gjilan, Naim Aliu, ka porositur nevojën e madhe të qëndrimit të shtëpi dhe të përkujdesen për veten dhe familjet e tyre.

Sali Mustafa nga emergjenca 112 në Gjilan, ka thënë se të gjitha shërbimet e emergjencës do të ofrohen në kohën optimale kudo që ndodhen në Komunën e Gjilanit.

Agim Lipovica, komandant i Stacionit Policor në Gjilan, ka kërkuar vetpërmbajtje dhe shmangie të daljes në qytet me qëllim të parandalimit të covid-19, por për çdo gjë, ka porositur që të telefonojnë numrin 192.

Ndërsa, Fadil Kajtazi, udhëheqës i operacioneve ka potencuar se edhe dy javë janë në pyetje për të fituar ndaj këtij virusi të padukshëm.

Nnënkryetari, i Komunës së Gjilanit, Arbër Ismajli, ka njoftuar se të gjithë kryetarët e këshillave të fshatrave dhe lagjeve të qytetit i kanë takuar në kuadër të luftës kundër Covid-19.

“Komuna e Gjilanit do të trajtoj çdo kërkesë të tyre me apelin që të qëndrojnë në shtëpi, sepse institucionet lokale do të kujdesen edhe për ushqimin por edhe për të gjitha gjërat tjera në këtë gjendje pandemie”, ka thënë Ismajli.

You Might Also Like