Gjilan

Nderohet atdhetari i shquar Zija Shemsiu

Kryetari i Komunës së Gjilanit Alban Hyseni, ka nderuar atdhetarin Zija Shemsiu.

“Bashkë me vëllezërit, bashkëfshatarët dhe të tjerë pjesëmarrës nderuam atdhetarin e shquar Zija Shemsiu”, tha Alban Hyseni.

Kryetari i Gjilanit, tregoi se ai ishte arrestuar me 09 tetor 1983 bashkë me Sami Kurteshin në afërsi të Beogradit me ç’rast u kapet një sasi e konsiderueshme armatimi. Pastaj bastiset shtëpia e familjes Shemsiu dhe arrestohen familjarë e shokë të tjerë, mes tyre dhe Taip Zeka, vëllau i dëshmorit Kadri Zeka.

Më tej i pari i komunës shtoi se ai ishte shquar si veprimtar politik i kohës, arrestimi dhe dënimi me burg të rëndë dëmtoi në masë të madhe edhe organizimin ushtarak të popullit shqiptar. Ai u vra në burgun e Beogradit me 5 maj 1985.

“Në gjykatë, kur ishte pyetur për armatimin e zënë, kishte deklaruar: “Më mirë të kam një armë e mirë se të bëhem kryetar shteti”, tha kryetari Hyseni.

You Might Also Like