KULTURA

Për nderë të festave të Nëntorit dhe përvjetorit të dytë të Muzeut, nxënësit e klasave të para të shkollës fillore “Thimi Mitko”, vizituan muzeun Rajonal të Gjilanit

Fundi i muajit nëntor, si gjithëherë në mbarë hapësirat shqiptare , sikurse edhe në diasporë, është i mbushur plot me manifestime të ndryshme për nder të Festës së Flamurit, Ditëlindjes së Adem Jasharit- komandantit legjendar të UÇK-së, daljes në skenë për herë të parë të UÇK-së.

Në Gjilan, gjatë këtyre ditëve, institucinet e Kulturës dhe institucionet tjera, për nderë të këtyre festave, po mbahen e do të mbahen evenimente të ndryshme kulturore, letrare, historike, homazhe etj.

Edhe Qendra Rajonale për Trashëgimi Kultuore, përkatësisht muzeu Rajonal i Gjilanit, me një eveniment rasti, shenoi në mënyrë simbolike këto festa, sikurse edhe për vjetorin e dytë të Themelimit të muzeut, gjegjësisht Diditëlindjen e Dytë të Muzeut. Me këtë rast Stafi i QRTK-së, për rreth tri orë, priti në vizita nxënësit e klasave të para të shkollës “Thimi Mitko”, se bashku me mësueset e tyre. Gjylishen Berisha, përgjegjëse e Muzeut, të gjithë këtyre nxënësve, u shpjegoi për vlerat e trashëgimisë kulturore që gjenden në muzeun tonë.

Nxënësit të veshur kuq e zi, me flamujë në duar e me plisa të bardhë në kokë, e bënë madhështor ambientin e muzeut prë këto festa të fundnëntorit. Ata për veç që u njohën me artefaktet e muzeut si vlera të paraardhësve tanë, si zogjtë që ciërojnë këngë gazmore në çerdhen e tyre, recituan vjersha dhe kënduan këngë për festat e Nëntorit, për Adem Jasharin etj.

Ishte kënaqësi dhe madhështi, që këto fëmijë, kanë të lindur, janë rritur dhe po edukohen të lirë.

26 Nëntor 2018

QRTK, Ismet Tafili

You Might Also Like