Gjilan

U mbajtën ngjarje të rëndësishme sportive e rinore

U mbajtën ngjarje të rëndësishme sportive e rinore

 

Nën organzimin e përbashkët të Njësia për Sport dhe autoklubit “Gjilani”, është mbajtur evenimenti sportiv i sllallomit me automjete.

Udhëheqësi i Njësisë për Sport, Malazog Hoxha, pasi e ka shpallur të hapur këtë ngjarje, ka shprehur zotimin e kryetarit Lutfi Haziri për përkrahjen e të gjitha aktiviteteve të rëndësishme të sportit në Gjilan. Ngjarja nuk ka qenë me karakter garues.

Nga ana tjetër, 30 të rinjë të Gjilanit kanë marrë sot certifikatat pasi ndoqën për një muaj rresht trajnimin për aftësimin për argumentim dhe komunikim masiv, të drejtat e njeriut me fokus barazia gjinore dhe liritë fetare etj, trajnim ky nga Shkolla e Aktivizmit, e cila është realizuar nga INPO dhe është mbështetur nga Njësia për Rini.

Po ashtu, sot Komuna e Gjilanit, përkatësisht Njësia për Rini ka financuar trajnimin mbi aplikim në programin ERASMUS +, i cili është realizuar nga organizata “Ligo Lex Legis”. Ky program për herë të parë është financuar nga një Komunë, pasiqë deri tani vetëm ministria ka ofruar një trajnim të tillë.

Udhëheqësi i Njësisë për Rini, Genc Mustafa, ka falënderuar për bashkëpunimin Valentina Abazin, menaxhere e projekti në bashkëpunim me INPO, sikurse që ka falënderuar të gjithë pjesëmarrësit të cilët kanë ndjekur këtë trajnim tre ditor, duke bërë të ditur që kryetari Haziri është gjithmonë i gatshëm që të financoj programe specifike të cilat ua mundësojnë të rinjve një zhvillim më të lehtë të ideve duke i pavarësuar.

 

You Might Also Like